promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mészáros Lőrinc nehéz gyerekkoráról beszélt, szegény családból érkezett, ezért segít a rászorulókon
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több alkalommal is százmilliós nagyságrendekkel segítette a nehéz sorsúakat, magánemberként és alapítványa jóvoltából is.​

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az ország leggazdagabb embere Bicskére látogatott, ahol egy speciális betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak.

Mint mondta, örömmel támogatja a segítségre szoruló környékbelieket, hiszen ő maga is szegény családból  származik, és tudja, mi az a nélkülözés. Kiemelte továbbá, hogy cégcsoportjának alapítványa éves szinten több mint egymilliárd forintot adományozott országszerte.

A helyi önkormányzat többször is pályázott új betegszállító autóra, végül azonban Mészároshoz fordultak segítségért, aki azonnal igent mondott, hiszen Bicskén is hosszabb ideig élt, így fontosnak tartja a város ügyeit.

"Nagy dolog történt most a mi életünkben, amikor egy olyan szolgálat kapott támogatást, amelyik hátrányos helyzetű, mozgásukban korlátozott embereknek nyújt napi szinten támogatást és ezt egy eddig egy tízéves autóval végezte. Az autó fenntartását, az üzemanyagot az önkormányzat állja, de a Kapcsolat Központon keresztül tudják használni az új járművet a helyi lakosok"

– fogalmazott Szabó Ágnes, az intézmény vezetője a Borsnak.

Mészáros Lőrinc ezúttal magánemberként segített, melyre több alkalommal is volt már példa. Két évvel ezelőtt saját vagyonából segített egy tűzoltóautó megvásárlásában, közel 100 millió forinttal, tavaly karácsonykor pedig 500 lakosnak biztosított összesen 7,5 millió forint értékben ajándékot.

„Támogat minden olyan ügyet, ami közösséget épít. Mindenben számíthatunk rá és ez nagyon fontos, nemcsak nekem, hanem az egész településnek”

– mondta Bálint Istvánné, Bicske polgármestere.

A Mészáros Alapítvány emellett ösztöndíjjal támogatja a Felcsútról, Alcsútdobozról, Kajászóról, Tabajdról, Vértesacsáról és Vál községéről származó, felsőoktatásban tanuló hallgatókat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás