promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mészáros Lőrinc Bicskére látogatott: elérzékenyülve beszélt a szegénységről
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A leggazdagabb magyar hosszú ideig élt Bicskén, itt beszélt korábbi nehéz anyagi helyzetéről is.

Ismeri a nélkülözést – mondta Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere, miközben magánemberként egy betegszállító kisbuszt adományozott Bicskének.

Az MTI arról számolt be, hogy a Forbes leggazdagabb magyarokat összegző listáján 591,3 milliárd forintos vagyonával az első helyen szereplő Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa, kedden egy speciális betegszállító kisbuszt ajándékozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak, magánemberként.

Mészáros Lőrinc felcsúti származású, lokálpatrióta, és bicskeinek is érzi magát, hiszen életvitelszerűen élt a városban. Hangsúlyozta, hogy szívesen támogatja a környékbeli rászorulókat, hiszen maga is szegény családból származik, így tisztában van a nélkülözés fogalmával. Hozzátette:

“A Jóisten sokat adott nekem, és ebből próbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak.”

Mészárosnak jelezték, mire lenne szükség. A Fidesz-KDNP színeiben dolgozó polgármester, Bálint Istvánné elmondta, hogy kétszer is pályáztak a mozgásukban korlátozott emberek számára segítő tízéves autójuk lecserélésére, de mindkétszer elutasították a pályázatukat, ezért fordultak egyenesen Mészároshoz.

A leggazdagabb magyar korábban már támogatta egy új tűzoltóautó megvásárlását is Bicskén.

Bicskén korábban súlyos pedofil ügy borzolta a kedélyeket, amikor kiderült, hogy a helyi árvaház vezetője évek óta zaklatott kiskorúakat. A rendőrségi nyomozás során feltárták, hogy a gyanúsított több gyermekkel is szexuálisan visszaélt, míg segítője, K. Endre megpróbálta az eltussolni. Miután kegyelmet kapott Novák Katalin akkori köztársasági elnöktől,  az ügy országos visszhangot kapott, és a közösség döbbenten reagált a történtekre, ami végül a köztársasági elnök és Varga Judit lemondásához vezetett.

forrás. Forbes

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás