promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai információkat közöltek a dunai hajóbalesetben eltűntekről, videót tettek közzé a helyszínről
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Többeket is keresnek a hatóságok, rendkívül csekély az esélye, hogy további túlélőket találnak.

Szörnyű baleset történt szombat éjszaka Verőcénél, ahol a Dunán egy szállodahajó gyakorlatilag letarolt egy kisebb motorcsónakot, amint nyolc ember utazott. Ketten azonnal meghaltak a tragédiában, többen pedig eltűntek a vízben. Egyetlen utas ért partot, ő fejsérülést, valamint kulcscsontsérülést szenvedett, jelenleg is kórházban ápolják.

A rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint összesen öt eltűntet keresnek tucatnyi csónakkal, több drónnal, továbbá több mint 90 fő bevonásával a parton. A keresésben részt vesz a Készenéti Rendőrség helikoptere, illetve a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet is.

A kutatást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből irányítják. A helyszínen végzett keresőakció során a Duna-parton eddig egy férfi, majd néhány órával később a Megyeri-hídnál, az összeroncsolódott csónakban egy nő holttestét találták meg a hatóságok.

Az RTL Híradó információi alapján a motorcsónak utasai egy fesztiválról tartottak Dunakeszi felé, amikor a baleset történt, az áldozatok sülysápi fiatalok lehettek. Szemtanúk elmondták, hogy egy óriási csattanásra lettek figyelmesek, majd a jóval nagyobb, mintegy 110 méteres svájci szállodahajó reflektort kapcsolt és tovább haladt.

A hatóságok Komáromnál állították meg a szállodahajót, a rendőrségi szemle során pedig felfedezték az orrán azt a sérülést, ami minden bizonnyal a baleset nyomán keletkezett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésben hozható, hívják azonnal a 112-t”

– hívta fel a lakosság figyelmét a rendőrség, amely videót is közölt a kutatás menetéről.

Forrás: MTI, RTL, police.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás