promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantasztikus korrajz a rejtélyes zalai fényjelenségről előkerülő videó, egyszerre rémisztő és szívmelengető a lakosok beszámolója
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mai napig szállóige a pakodi ufó, a falusiak reflektorfénybe kerültek az esetet követően.

Mint a világ szinte minden táján, Magyarországon is gyakoriak a megmagyarázhatatlan égi jelenségekről érkező beszámolók. Habár hiába lapul manapság már mindenki zsebében egy fényképezésre és videózásra tökéletesen alkalmas telefon, a kis zöld/szürke emberkékre még mindig nem sikerült megcáfolhatatlan bizonyítékokat találni.

Néhány évtizede ugyanakkor még komolyabb súlya volt egy-egy észlelésnek, főleg ha azt többen is látták és tapasztalták, mint például Pakodon, egy alig ezer lelkes zalai faluban. A nem mindennapi történésekről a zalaszentgróti városi televízió készített legendássá vált riportot még 1996-ban.

Egyes lakosok fényjelenségekről, míg mások földrengésszerű történésekről számoltak be, a környékbeli kutyák pedig szó szerint tombolni kezdtek. A bolyongó „fénypontokat” többen is az udvarról nézték, az egyik lakos szerint az egész utca kinn volt, volt aki kíváncsiskodott, míg más inkább megijedt a látványtól.

A falusiak másnap este is kimentek kémlelni az eget, a fénycsóvák pedig újból ott voltak, ekkorra azonban elterjedt az információ, hogy az ufónak hitt jelenségért valójában a „megye egyik legnívósabb helye”, a zalaszentgróti Las Vegas Szuperdiszkó a felelős, melynek cikázó lézerfényeit látták a pakodiak az égen. Még a szórakozóhely tulajdonosa is megszólalt, aki elmondta, hogy nem a környékbeliek megfélemlítése, inkább a diszkóba csalogatása volt a cél.

A csaknem 30 éves esetet egy komment is megerősítette:

„3 riportot készítettünk akkor Pakodon. Egyébként a véleményem szerint ez Pakodnak nagy reklám volt, hisz sok televízióban lement ez a műsor. Akkoriban egy ilyen "látványnál" szinte mindenki UFO-ra gondolt volna, hisz talán ez volt az országban az első égi pásztázó”

– írta a videó alá az egyik hozzászóló, aki maga is részt vett a forgatáson.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás