promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szívbajt hozhatja a magyarokra ez a szokatlan égi jelenség – speciális közleményt adott ki miatta a Magyar Honvédség
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon egyedülálló dolgot láthatnak néhány városban, akik felnéznek az égre.

Zajlik az élet a Magyar Honvédség háza táján, ami 175 éves. Ezért is a még két társszervezet (Magyar Rendőrség, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) sportolói vállalták, hogy egy három napos megmérettetésen váltóban, SUP-on evezve teljesítik a 175 km-es távot a Dunán.

Az evezést tegnap Győrben Kövér Márton hadnagy kezdte meg, aki a Magyar Honvédség Sportszázadához tartozik. Tőle tényleg nem áll távol ez a dolog, mivel világbajnok maratoni kenus, és SUP csapat világbajnok is.

Közben Magyarországon egy különleges égi jelenségre számíthatnak azok, akik néhány városban felnéznek az égre. Sokakra ez a szívbajt is hozhatja a szomszédunkban dúló háború miatt, így a Magyar Honvédség közleményt adott ki.

Aki imádta a Top Gun két részét, az valószínűleg igazán izgatott lesz, mivel vadászgépek lepik el Magyarország egét. Pánikra persze nincsen semmi ok, mivel csak gyakorlatoznak. Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái egészen 2023. április 14-ig munkanapokon 9 és 16 óra között kiképzési repüléseket hajtanak végre. A kiképzési repülések elsődleges célja a pilóták rutinjának fenntartása a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében.

Magyarországon a repülések során Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Orosháza, Kondoros, Kunszentmárton, Dunaföldvár, Paks, Kalocsa, Jánoshalma, Kiskunhalas, valamint Kiskőrös települések térségében a megszokottól eltérő, fokozott hanghatásra és egyes esetekben szokatlan fényjelenségre (infracsapda) lehet számítani.

A Magyar Honvédség a lakosság türelmét és megértését kéri, amíg tartanak a tesztrepülések, viszont ahogy fent említettük, a Top Gun rajongók imádni fogják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás