promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor kemény szavakkal reagált az izraeli konfliktusra: van félnivalója a magyaroknak?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggódik a miniszterelnök.

Meglehetősen mozgalmas volt a hétvége a világpolitika színpadán, leginkább a közel-keleti események miatt. Április 10-én Izrael likvidált Szíriában, Damaszkuszban egy magas rangú iráni vezetőt, ami után az iráni vezetés megtorló csapást helyezett kilátásba, amit be is váltott.

A szombat éjszaka Izrael ellen indított több mint 200 drón- és rakétatámadás válasz volt az Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott légi csapásra, amelyben tizenkét ember vesztette életét.

Irán beteljesítette fenyegetését: éjszaka támadás érte Izraelt, kétszáz drón és rakéta zúdult a közel-keleti államra, aminek igen jelentős részét nyugati szövetségeseik segítségével sikerült hatástalanítani, noha különböző Telegram csatornákon azért megjelentek videók betalált rakétákról is.

Az eseményeket természetesen a világ vezetői sem hagyták szó nélkül, de az eszkalációtól tartva nem születtek nagyon heves nyilatkozatok, többnyire elítélték az agressziót, de azért érezhetően más a hangnem, mint például Vlagyimir Putyin esetében - még Izrael legszorosabb szövetségese, az Egyesült Államok is arra intette Izraelt, hogy ne indítson újabb támadó akciót Irán ellen.

Az fejlemények megvitatása a magyar kormánynak is feladata lett, Orbán Viktor gyorsan reagált az ügyre.

Orbán Viktor, a magyar kormányfő, a Karmelita kolostorba rendelte össze a Védelmi Tanácsot vasárnap délután, hogy felmérjék az Irán által végrehajtott légi támadások következményeit Izrael ellen - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.A magyar kormányfő az eseményeket megosztotta Facebook-oldalán:

"A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!"

- írta Orbán Viktor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás