promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a végső szám, valójában ennyien voltak a szombati tüntetésen a Kossuth téren, ténylegesen megszámolták az embereket a felvételek alapján
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok szám elhangzott, de mégis mi lehet az igazság?

Már-már úgy érzékeljük magunk körül, hogy egyfajta nemzeti minimum lett az, hogy ha van egy nagyobb tüntetés valamelyik oldalon, akkor bizony meg kell számolni, hogy azon az adott demonstráción mennyien voltak. És ebből az következik, hogy a két oldal, vagy éppen a pólusok egészen mást mondanak. Hiszen az már nem nemzeti minimum, hogy hasonlót is mondunk. Jön két szélsőséges szám, és azon múlik, hogy ki-ki melyik oldalon van, mit fogad el.

Szombaton a Kossuth téren demonstrált Magyar Péter, aki mellett számtalan híresség is színpadra lépett a délután folyamán, így többek között Nagy Ervin is. A tüntetés után pedig mindenki kíváncsi volt arra, hogy vajon hány ember férhetett el a Kossuth téren. A demonstrációról  amúgy számtalan fotó is készült, így pedig sokan azon is elkezdhettek gondolkodni, hogy bizony valamilyen logika mentén saját maguk tesznek pontot a nagy kérdés végére, és megszámolják az embereket.

Az egyik oldalon százezer emberről is beszélnek, addig a Mandiner 39-44 ezer emberről írt. Érzékeljük mi is, hogy valami nagyon nincs rendben a számokkal.

De hol lehet az igazság?

Közben a számháború a TikTok-on már poénvideókat is előhívott, ez az egyik legjobb:

@skylab_benji modern újságírás #parody (drónfelvétrl Magyar Péter tüntetéséről) #magyar #vicces Epic Inspiration - DM Production

Mint arról az RTL is beszámolt, a helyszínen Magyar Péter mondta, hogy feltehetőleg több százezres a tömeg, ő úgy saccolta, hogy 300-400 ezer ember is ott lehet. A Lakmusz most fogta magát, és a helyszínen készült drón felvételek segítségével számolgatni kezdtek, hogy valójában hányan voltak, hánya lehettek.

Mennyi az annyi?

A Lakmusz egy igen komoly számítást végzett, amelynek keretében például azt is megállapították, hogy az egyes kisebb helyszíneken mennyien lehettek, és ezeket összeadva kalkuláltak egy számot. A tömött Kossuth térre 64 ezer ember jött ki, míg az alkotmány utcára 6200. Összesen pedig, minden területet összeadva, 108 ezer ember jött ki nekik, ennyien lehettek tehát szerintük a szombati demonstráción.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás