promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyben a Lidl egyeduralma? 200 bődületes üzlettel tarolná le hazánkat a neves diszkontlánc
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz diszkontláncnak igen ambiciózus tervei vannak Magyarországon.

Egy új orosz diszkontlánc szeretne betörni a magyar piacra, nem is kis tervekkel, három év alatt ugyanis nem kevesebb mint 200 üzletet szeretnének nyitni hazánkban, mi most valljuk be igen szürreálisnak tűnik, ám ki tudja még az is lehet, hogy a MERE idővel a Lidl egyeduralmát is megtörheti ha bejönnek a számításaik. 

Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz

– áll a haszon.hu birtokába került e-mail elején, amelyeket az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét még február végén.

Az üzenetben egyértelműen kitűnik, hogy a társaság igen ambiciózus terveket vázol fel a jövőre nézve, mely szerint csak az elkövetkező év során 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban, három év múlva pedig 200 üzletükben már nem kevesebb mint 700 millió eurós forgalmat szeretnének elérni.

Az orosz kiskereskedelmi lánc nagyratörő tervei hallatán sokan meglepődhetnek, de a MERE-t még 2009-ben alapították és azóta 20 országban (például Belgium, Cseh Köztársaság, Észtország, Kazahsztán, Oroszország, Kína, Németország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Románia, Vietnam, Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Szerbia, Spanyolország, Görögország) mintegy 2500 üzletet működtetnek, tehát jelentős előéletük van.

A MERE pedig a Lidl-höz és az Aldi-hoz hasonlóan úgynevezett hard diszkontlánc, azaz a termékeit rendkívül nyomott árakon kínálja vevőinek. Az átlagosan 1000 m2-es üzletei egyébként meglehetősen különös berendezésűek, termékeiket ugyanis dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek.

A fentebb már idézett e-mailjükben pedig azt ígérik, hogy áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek a gyártókkal való közvetlen együttműködés, a szigorú költségellenőrzés és a minimális kereskedelmi felár miatt.

A MERE elsősorban olyan vevőkörre számít, akik átlagos és átlag alatti jövedelemmel rendelkező családos emberek, megtervezik vásárlásaikat, a várakozásaikat pedig heti 1-2 alkalommal keresik fel az üzletet. A MERE-ben kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd, ebben élelmiszerek, háztartási vegyiáru, italok és iparcikkek is szerepelni fognak, az pedig valószínűsíthető, hogy az orosz diszkontlánc főként saját márkás termékeket kínál majd, tehát valóban hasonlóan fog működni mint a Lidl és az Aldi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás