promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan rossz hír jött a benzinárról, mindenképpen tankolj nagypéntek előtt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Húsvétkor lesz nemulass a hazai benzinkutakon.

Nem érkeztek túl jó hírek az előző heti árfolyamalakulást illetően. Mi is megírtuk, hogy a Brent típusú olaj ára megemelkedett, miután egy orosz olajfinomítót támadás ért, illetve a forint is gyengült a dollárral szemben.

Konkrétumokban kifejezve: a Brent típusú olaj 87 dollárig drágult, aztán hét végére visszakúszott 85 környékére, a forint pedig 2 százalékot gyengült a dollárhoz képest. Emiatt a hazai elemzők arra számítottak, hogy a 13. hét közepén lesz némi drágulás a magyarországi benzinkutakon. Végül bizonyos szempontból be is jött a számításuk, ugyanis a benzin ára szerdától 6 forinttal emelkedett, a gázolajé viszont nem mozdult semerre.

Jelenleg ilyen átlagárakat tapasztalhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 638 Ft/liter

Gázolaj: 648 Ft/liter.

Na, de előttünk a hosszú hétvége, hogyan alakulnak az árak húsvétkor? Március 15-én, pénteken ugyebár nem változtak semmit az üzemanyagárak, és biztos voltak, akik ezt gondolták a húsvétról is. Nos, olyan váratlan bejelentés érkezett most, aminek az autósok egyik fele örülhet, a másik viszont nagyon nem.

Ugyanis az üzemanyagárak húsvétkor is változnak. Nagypénteken a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal lesz magasabb, de a gázolajért ugyanennyivel kell majd kevesebbet fizetni - tehát az egyik fajtánál drágulás, a másiknál árcsökkenés várható. Miután a kutak érvényesítik a fenti nagykereskedelmi árváltozásokat, az alábbi átlagárakon tankolhatunk az ünnepek alatt: 

95-ös benzin: 641 Ft/liter

Gázolaj: 645 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás