promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömeges roham jön a magyarországi benzinkutakon? Aggasztó hírek jöttek az üzemanyagokról
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napok eseményei miatt elszabadulhatnak Magyarországon az üzemanyagárak.

Aggasztó hírek jöttek a hazai üzemanyagárakról, amik nem kizárt, hogy rohamot fognak eredményezni a töltőállomásokon. Mint köztudott, a jelenleg is zajló orosz-ukrán háború alatt egy orosz olajfinomító is támadást kapott - emiatt pedig a Brent típusú olaj ára 87 dollár fölé emelkedett az előző héten.

Ez az Egyesült Államoknak abból a szempontból nem kedvez, hogy az aktuális elnöknek az alacsony olajárak alacsonyabb üzemanyagárakat is hoznak; az olajkínálati oldalon megjelenő problémák, váratlan helyzetek emelik a jegyzési árakat. Igaz, hétvégére némileg csökkent az olaj hordónkénti ára, most olyan 85 dollár körül van, de ez még nem minden.

A forint is gyengült a dollárral szemben az elmúlt héten, 2 százalékot esett vissza az árfolyam. Hétvégén 368 forintot fizettünk már egy dollárért, ez pedig azért probléma, mert így belekerültünk egy kettős veszélyfaktorba, ami drágulást eredményezhet a magyarországi benzinkutakon.

Most sem a Brent típusú olaj, sem a forint szempontjából nem túl rózsás a helyzet, így aztán kíváncsian várjuk, hogyan alakul a benzin és a gázolaj ára a hét közepén.

Szerdáig még a legutóbbi, pénteken változott árakon tankolhatunk. Ez azt jelenti, hogy

95-ös benzin: 631 Ft/liter

Gázolaj: 648 Ft/liter.

Menetrend szerint délelőtt 10 óra körül megérkeztek a következő árváltozás részletei. Ahogy az várható volt, tényleg drágulás lesz, viszont csak az egyik üzemanyagfajtánál.  A hét közepén tovább emelkedik a benzin ára bruttó 6 forinttal literenként. A gázolaj nagykereskedelmi ára húsvét előtt már nem változik. Így az átlagárakat tekintve az alábbiakkal találkozhatunk szerdától: 

95-ös benzin: 638 Ft/liter

Gázolaj: 648 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás