promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme minden amit tudnod kell a húsvéti boltzárról, teljesen máshogy lesznek nyitva az üzletek a hosszúhétvégén
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobban tesszük ha még nagypéntek előtt bevásárolnk a húsvéti ünnepekre.

Már csak néhány nap és itt a húsvéti hosszúhétvége, amikor természetesen rengeteg üzlet zárva tart majd így jobban tesszük ha a nagybevásárlást még korábban megejtjük, akinek azonban idő hiányában nem lenne ideje erre, most részletesen megmutatjuk hogyan változik majd a boltok nyitvatartása a hétvégén.

Csütörtökön természetesen még bevásárolhatunk húsvétra, hiszen minden hely nyitva lesz.

Március 29., nagypéntek azonban  ünnepnap, tehát munkaszüneti nap. A fő szabály szerint pedig pénteken az üzletek zárva tartanak, így tesznek a nagy multiláncok üzletei is és például a plázák üzletei is.

Március 30., szombat  heti pihenőnapnak számít, ami nyitva tartás szempontjából csak egy szokványos szombat, ami azt jelenti, hogy az üzletek, amelyek nyitva vannak máskor is szombaton, nyitva lesznek most is.

Ha tehát valakinek csütörtökig nem sikerült bevásárolni az ünnepre, akkor még szombaton be lehet pótolni, ami elmaradt. 

Március 31. és április 1., húsvét vasárnap és húsvét hétfő szintén ünnepnap, munkaszüneti nap, így ugyanaz érvényes, mint nagypénteken, vagyis az üzletek nagy része zárva lesz. Április 2-án kedden pedig már minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

Ugyanakkor ha valaki bajba kerülne, hiába ünnep, nyitva lehetnek még a következő üzletek:

  • a benzinkutak,
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, melyekről tájékoztatás az OGYÉI honlapján található,
  • az önálló virágboltok,
  • az újságosok,
  • az édességboltok,
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek is.

A 24.hu beszámolójából kiderült az is, hogy a tavaszi szünet húsvét előtt kezdődik, a közoktatásban tanuló diákok számára 2024. március 28-tól április 6-ig fog tartani. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap pedig 2024. április 8. (hétfő) lesz. A szakiskolákban tanulóknak ennél kicsit kurtább lesz a tavaszi szünetük, mert bár egy nappal előbb kezdődik (2024. március 27., szerda), csak április 3-ig (szerda) tart majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás