promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányosan átverték a magyarokat Bud Spencer húsvéti filmjével, azóta nem is hallott róla senki, legalábbis nem ezen a címen
Borítókép:  YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teljesen kihagyta a magyar mozikat Bud Spencer és Terence Hill húsvéti filmje.

2000. április 23-án vetítette le a TV2 Bud Spencer és Terence Hill idézőjelben "elfeledett" filmjét, a Bunyó húsvétig című alkotást, aminek egyáltalán semmi köze nem volt a tavaszi ünenephez. Ez csak egy olcsó marketingfogás volt Magyarországon, amivel teljesen megvezették a hazai rajongókat. A magyar szinkronkészítők így akarták újraalkotni azt a frappáns, de megtévesztő címadást, amit az És megint dühbe jövünk esetében is alkalmaztak. Míg annál azt a benyomást akarták kelteni, mintha az 1974-es Különben dühbe jövünk folytatása lenne, ennél a westernfilmnél azt akarták, hogy látszólag a Bunyó karácsonyig-hoz kapcsolódjon.

Pedig valójában a Bunyó húsvétig címen is megjelent alkotás nem is annyira elfeledett, mint hinnénk, csak éppen mindenki egy másik címen ismeri. Az Isten megbocsát, én nem-et 1967-ben mutatták be az olasz mozikban, és ez volt Bud Spencer és Terence Hill első közös filmje abból a szempontból, hogy itt használták először a művésznevüket (az 1959-es Hannibál-ban még mindketten a születési nevükön vannak feltüntetve; ráadásul abban még közös jelenetük sem volt - a szerk.).

Maga a film persze nem 23 éve jelent meg először Magyarországon - bár kétségkívül 2000-ben látták a legtöbben először. 1992-ben ugyanis kiadták VHS-en, amin még Szersén Gyula szinkronizálta Terence Hill-t; ennek a változatnak még Nincs bocsánat volt a címe.

(Fotó: blog.hu)

2000-ben a TV2-n volt a televíziós premierje, amikor Bunyó húsvétig címen leadták a második szinkronváltozatot (ebben már Ujréti László volt Hill magyar hangja). A harmadik szinkronváltozat akkor készült el, mikor a film vetítési jogai átkerültek az RTL-hez, ekkor kapta meg a ma már végleges, Isten megbocsát, én nem címét. Ebben azonban ismét egy másik színész kölcsönözte Terence Hill hangját; Rátóti Zoltán személyében. Érdekes, hogy Bud Spencer hangja egyik szinkronváltozatban sem változott, mindháromban Kránitz Lajos hangján szólalt meg a színész.

A filmet azóta is az RTL Magyarország egyik csatornáján lehet elcsípni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás