promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minket ünnepel a Google, a március 15-i nemzeti ünnep örömére ezt tette ki a techóriás
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az 1948-as polgári forradalom és szabadságharc előtt még az amerikai gigacég is leborul?

Az 1848-as forradalom és szabadságharc nem csak Magyarország történelmében volt fontos esemény, az egész világ élénk figyelemmel követte, hogyan alakul a polgári szabadságjogok kiterjesztéséért  indított küzdelem a Habsburg-dinasztia ellen.

Az akkor még roppant fiatal demokrácia, az Amerikai Egyesült Államok lakosait is megérintették a magyar fejlemények. A magyarok autonómiáért és a szabadságért folytatott küzdelmében rengetegen nyújtottal támogatást a magyar forradalom ügyének, az amerikai sajtó és politikusok is szolidaritást vállaltak a magyarokkal.

Az USA polgárai kifejezték támogatásukat az osztrák elnyomás elleni harcban, még ha az ország kormányzati szinten nem is avatkozott be közvetlenül a konfliktusba. 

Éppen ezért talán nem is érdemes csodálkozni rajta, hogy a Google sem feledkezett meg a jeles alkalomról.

Igaz, az amerikai székhelyű, de máskülönben igazi globalista vállalat minden országban monitorozza a jeles alkalmakat, mint amilyen egy-egy helyi híresség születésnapja, vagy egy nemzeti ünnep. Ezek azok a pillanatok, amikor úgy érezhetjük, hogy a globális gazdasági folyamatok (amelynek a Google meghatározó sarokpontja) nem uniformizálják a világot, hanem valóban kiemelik a nemzetek közti különbségeket, és ez a másság képvisel értéket önmagában.

Hogy a Google ténykedéséhez mit szólna ma Petőfi Sándor vagy Kossuth Lajos, azt csak sejteni tudjuk (valószínűleg nem sok jót), az ugyanakkor elmondható, hogy a Google nem feledkezett meg róluk.

A techóriás március 15. alkalmából a magyar zászló animált képét rakta a böngésző főoldalára, melyre rákattintva rögtön előbukkannak a legfontosabb aktuális hírek, utána pedig a témát érintő legfontosabb szócikkek:

Az animált  embléma mellett a Google két O-betűjét is a magyar zászló helyettesíti ezen a jeles napon, igaz csak azoknál a google felhasználóknál, akiket magyarként azonosít az oldal. A közelmúltben egyébként az egyik legérdekesebb Google keresős trükk az volt, mikor a böngésző darabjaira esett, ha ezeket a szavakat pötyögtük bele.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás