promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország hadat üzent a kínai világcégnek, súlyos vádakkal megyünk neki a hazánkban is óriási népszerűségnek örvendő Temunak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eljárás indult Magyarországon a Temu ellen, ezzel vádolják a kínai webáruházat.

Magyarországon is igen nagy népszerűségnek örvend a Temu nevű kínai webáruház. Nem csoda, hiszen fillérekért kínálják a termékeiket, ráadásul bármit rendelünk, azt mindig ingyen házhozszállítással juttatják hozzánk; nem beszélve az állandó kedvezményekről, és a személyre szabott akciókról. A Temu nem titkolja, hogy súlyos veszteségekkel működik, de ez egyáltalán nem zavarja őket, hiszen köztudottan az a céljuk, hogy ezekkel a rendkívül alacsony árakkal visszaszorítsák a konkurenciát, elérjék, hogy mindenki tőlük rendeljen mindent, és amint a többi, hasonlóan működő világcég - eBay, AliExpress - bejelenti a csődöt, a Temu árat emel - akkor már nyugodt szívvel meg is tehetik majd, hiszen addigra nem marad más a piacon, csak ők, így ha magasabb áron is, de tőlük fogják rendelni az emberek, amire szükségük van.

A Temu működése és népszerűsége azonban sokaknak böki a csőrét Magyarországon, a Gazdasági Versenyhivatalhoz több bejelentés is érkezett a webáruházzal kapcsolatban, ezért elkezdtek vizsgálódni. Az ügy végül odáig fajult, hogy a GVH eljárást indított a Temu online piactér európai működtetőjével, a Whaleco Technology Limited ellen.

A GVH azzal indokolta az eljárás elindítását, mert a Temut működtető vállalkozás vélhetően tisztességtelen kereskedelemi gyakorlatot folytat, emellett a fogyasztók megtévesztésével is gyanúsítják.

A Gazdasági Versenyhivatal a kiadott bejegyzésében részletezte, hogy mi támasztja alá a fenti vádakat. Először is megemlítették az akciókat, ugyanis a vállalkozás sok esetben 95 százalékos, vagy akár annál is magasabb kedvezményekkel csábítja a vásárlókat, de amint az oldalra kattintunk, ez a kedvezmény már nem jelenik meg. A másik, ami gyanússá tette a Temut, hogy túlságosan sürgeti a vásárlókat a vásárlási folyamat során.

„Már csak 4 maradt, majdnem elfogyott, „megvásárolva 1 perccel ezelőtt, Siessen! Több mint x személy helyezte a kosarába ezt terméket, Keresett! x eladva az utolsó 24 órában, A közelmúltban x-en értékelték 5 csillaggal” - és így tovább.

Ezen felül a GVH azt is kiemelte, hogy a Temu bemutatásában azt írják az értékeik között, hogy "társadalmilag felelősségteljes - jót tenni a világgal", ami megtévesztő lehet - főleg a termékek környezeti hatásai szempontjából.

Természetesen az, hogy a Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított, még nem azt jelenti, hogy a cég valóban jogsértést követett el, ez majd csak később fog kiderülni. Mindenesetre a Temu továbbra is pörög Magyarországon is, rengetegen rendelnek tőlük folyamatosan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás