promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkeserítő hírt kaptak az autósok, sokan ki fognak akadni a változások miatt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly forgalomkorlátozások várhatók az ország több közútján.

Nem sok jóra számíthatnak az autósok ma és holnap ugyanis az ország több pontján jelentős forgalomkorlátozások várhatók, amelyek jelentősen megnehezíthetik majd a közlekedést.

Mint ugyanis kiderült javítási munkálatok miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők kedden és szerdán az M0-s autóútnak az M2-es autóút és Dunakeszi dél csomópontja közötti szakaszán.

A  Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a csúcsidőszakon kívül végzett munkálatok idején - várhatóan 9 és 16 óra között - a jelzett szakaszon sávzárásra számíthatnak a közlekedők, amelyre a társaság előjelző táblákon hívja fel a figyelmet. Ez pedig természetesen jelentősen megnövelheti a menetidőt.

Ez azonban még nem minden, ugyanis szintén a mai napon az M0-s autóút Megyeri híd felé vezető oldalán két sávot zárnak le a forgalom elől, a beavatkozás ideje alatt egy sáv lesz járható.

Szerdán pedig az M4-es autóút felé vezető oldalon szintén két sávot zárnak le a forgalom elől, a munkálatok ideje alatt itt is egy sáv lesz biztosított. A korlátozások az autóútra történő fel- és lehajtási lehetőségeket nem érintik, a munkaterület térségében sebességkorlátozásra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korlátozások miatt a közlekedőknek azt ajánlja, hogy még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Az autósok számára szintén friss hír, hogy szerdától a benzin nagykereskedelmi ára csökken bruttó 3 forinttal, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A hét közepén a gázolaj beszerzési ára nem változik. Az átlagárakat tekintve, az alábbiakra számíthatunk 2024. március 13-tól:

95-ös benzin: 619 Ft/liter

Gázolaj: 641 Ft/liter.

Forrás: MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás