promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat az üzemanyagáraknál, erre nem számítottak az autósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kell sietni a tankolással, érdemes kivárni a szerdát.

Újabb hét, újabb üzemanyagáras bejelentések. Menetrend szerint megérkezett a szerdai árváltozásról szóló hír, vagyis hogy miként alakul a benzin és a gázolaj ára a hazai benzinkutakon a hét közepétől. A magyarországi elemzők már a hétvégén előrevetítették, hogy negatív árváltozásra nem kell számítani, mert kedvezők voltak a világpiaci alakulások, és most olyan fordulat következett be, aminek minden autós örülni fog.

A 10. héten a Brent típusú olaj ára szinte stabilnak volt mondható, hiszen 81-83 dollár között mocorgott a hordónkénti ár. Hétvégén 82,05 USD volt az árfolyam. Ugyanakkor jól alakult a forint árfolyama is a dollárhoz képest. Nem tapasztalhattunk óriási kilengéseket a múlt héten, de a hétfői 363 forintos szintről sikerült 360 forintig vissza erősödnie a hét végére, szóval ez már olyan tényező volt, amiből arra lehetett következtetni, hogy nem fognak tovább emelkedni az üzemanyagárak.

A hazai elemzők azt közölték, hogy ezen a héten kisebb korrekciókat tapasztalhatunk majd az üzemanyagárak tekintetében, és igazuk is lett.

Szerdától a benzin nagykereskedelmi ára csökken bruttó 3 forinttal, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A hét közepén a gázolaj beszerzési ára nem változik. Az átlagárakat tekintve, az alábbiakra számíthatunk 2024. március 13-tól:

95-ös benzin: 619 Ft/liter

Gázolaj: 641 Ft/liter.

Nehéz lenne megjósolni, mit várjunk március 15-én - ha egyáltalán aznap még változnak valamerre az árak -, könnyen lehet, hogy egész héten ilyen árakon tankolhatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás