promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden eddiginél nagyobb drágulás jöhet a boltokban idén Húsvétkor, ezekkel a trükkökkel kemény forintokat takaríthatsz meg
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok család elkeseredett, ügyeskedni kell, hogy mindenkinek jusson valami.

Hamarosan eljön minden magyar egyik kedvenc ünnepe: a Húsvét. Imádják kicsik és nagyok és bár világszerte ismert vallási eseményről van szó, nálunk a szokásosnál is nagyobb feneket kerítenek ennek az ünnepnek. A locsolkodás, a család összeülése, a vendégvárás és vendéglátás, a gyerekzsivaly és az ajándékok, a dekorációk mind mind remek és vidám hangulatot árasztanak, de ne menjünk amellett a tény mellett sem, hogy a rengeteg főzés, sütés és meglepetés mekkora anyagi terheket ró a családokra.

Az csak a ráadás, hogy a húsvétkor népszerű termékeknek is nagyon megugrott az ára. A háború és a sertéságazatot érintő súlyos gondok miatt a sertéscomb, melyből a sonkát készítik többe fog kerülni, ez az ár pedig a közeljövőben csak tovább emelkedhet majd, szólalt meg Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Ezt azzal is indokolja, hogy a sertéshús ágazat a tavalyi évben gyenge évet zárt

A drágulás azonban nem csak a sonkát, hanem egy másik népszerű terméket is érint: a csokoládét. Természetesen ez azt is jelentheti, hogy több családnál idén ezek a termékek nem kerülnek az asztalra.

Ezek helyett szeretnénk néhány alternatívát bemutatni, hogy baráti áron, mégis ünnepi hangulatban teljes el ez a csodás, családi ünnep.

Ha szeretnéd idén elhagyni a sertést, viszont valami olyannal készülnél, ami biztos, hogy mindenki szájízének megfelelő lesz, akkor mutatunk egy remek receptet. Amellett, hogy olcsóbb, mint a sertéshúsos ételek, egészségesebb is, továbbá a több órás főzési időt is megspórolhatjuk. A hozzávalós listája is nagyon rövid, valamint minden köret tökéletesen illik hozzá. Az ízvilága pedig olyan lesz, mint az Ikeás húsgolyóé, amit minden poronty imád. A receptet ebben a videóban találhatod:

A csoki is hatalmas kiadás lehet, főleg egy többgyermekes családban. Ahelyett, hogy mindenkinek ajándékcsomagot vennél és drága, formázott csokikat, inkább készíts házisüteményt és tedd zacskóba. A gyerek annyit lát majd, hogy édesség, finom, te pedig azt, hogy idén közel sem költöttél annyit, mint eddig. Ennek a szuperegyszerű, de annál finomabb süteménynek az elkészítési módját itt találod, ehhez sem szükségeltetik túl sok alapanyag:

Az okos ajándékozás idén mindennél fontosabb. A gyerekeknek nem kell kész, flancos, boltban kapható játék. Egy-egy kézzel készített szépség is el tudja őket bűvölni, de az még jobb, ha valami együtt összerakható csecsebecsét készítetek. Így a filléres alapalanyag költség mellett másik szuper hozadéka is lesz a dolognak: egy közös élményt szerezhetsz a kicsikkel, akik mindig emlékezni fognak arra, hogy milyen remekül mulattatok. Ha játékokat és programokat szervezel, akkor fel sem fog nekik tűnni, hogy a húsvéti nyuszi időn szűkebb kínálatot hagyott a fészekben. Nem véletlen a mondás, pénzen nem lehet akármit megvenni.

Reméljük, hogy a tippek segítségével neked is tudtunk abban segíteni, hogy egy kicsit több jusson a családnak és a pénztárcádban is több maradjon.

Forrás: penzcentrum.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás