promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
DIGI-s vagy? Drasztikus lépésre szánta el magát a szolgáltató, forronganak az ügyfelek a bejelentés miatt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az érintett ügyfelek igencsak felháborodtak a bejelentés miatt.

Felháborodva vette észre a Digi egyik ügyfele, hogy hamarosan megszűnik az évek óta használt e-mail címe, a DIGI Kft. ugyanis úgy döntött, hogy megszünteti a lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását.

Az e-mail cím megszüntetése nagyon sok bosszúságot okozhat az ügyfelek számára, hiszen ezeket használják hivatalos ügyintézésnél, például kormányzati ügyfélkapuhoz és más online szolgáltatásokhoz is, így a fiók megszüntetése teendőkkel jár az ügyfelek szempontjából, hiszen meg kell változtatniuk a megadott e-mail címet.

A nagy felháborodást kiváltó változtatásokat a Media1 egyik olvasója jelezte a lapnak, akik  cég honlapján egy aloldalon megtalálták azt a közleményt, amely megerősíti az e-mail szolgáltatás kivezetését.

Ebben azt írják, hogy 2024. augusztus 1-jétől szűnik meg az e-mail szolgáltatásuk. Ekkortól nem lesznek elérhetők a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület és az e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver.

A DIGI levelezési szolgáltatással egyidőben az általad használt @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail cím is megszűnik

- áll a Digi honlapján olvasható tájékoztatásban.

Az internetszolgáltató ezen felül közölte azt is, hogy az eddigi levelezést tartalmazó e-mail fiókokat augusztus elsejétől nem lehet majd elérni és azok tartalmát véglegesen törli. Ezért azt kérik az ügyfeleiktől, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, a levelezés átköltöztetéséről máshová, illetve értesítsék minden egyes levelezőpartnerüket az e-mail címmel kapcsolatos változásról.

Egy másik lehetőség, hogy aki szeretné kérheti az ügyfélszolgáton, hogy a bejövő leveleket egy, az általa megadott e-mail címre továbbítsa a rendszer. Az átirányítást egyébként a DIGI Ügyfélkapu felületén saját az ügyfelek maguk is beállíthatják, ezzel a lehetőséggel azonban csak 2024. december 31-ig élhetnek majd az ügyfelek.

A cég ügyfeleit még inkább felbőszítette az a tény, hogy a Digi egyáltalán nem árulta el miért szűnik meg az e-mail szolgáltatása, s csak általános választ adtak az ezt firtató kérdésekre. Azt írták,  hogy a DIGI az ügyfelei magas szintű kiszolgálása érdekében rendszeresen felülvizsgálja szolgáltatásait, amelynek eredményeként dönt fejlesztésekről, illetve alkalmanként egyes szolgáltatások kivezetéséről.

A Digi kapcsán nem ez az egyetlen ellentmondásos változtatás, ami napvilágot látott az utóbbi időben. Nemrégiben ugyanis arról számoltunk be, hogy országszerte nagyon felháborodtak az emberek, mivel úgy vélik, hogy a cég végig hazudott nekik, ugyanis annak ellenére, hogy már tavaly év végén be lett nekik ígérve egy bizonyos szolgáltatás, még február közepén sem indult el nekik. 

Erről alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás