promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átverték a DIGI ügyfeleit, belehazudtak az emberek arcába
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Országszerte kiakadtak a DIGI átvert ügyfelei.

Átverték a DIGI ügyfeleit. Országszerte nagyon felháborodtak az emberek, mivel úgy vélik, végig hazudtak nekik, ugyanis annak ellenére, hogy már tavaly év végén be lett nekik ígérve egy bizonyos szolgáltatás, még február közepén sem indult el nekik. A DIGI közben megszólalt az ügyben, de a megtévesztéssel vádolt médiavállalat mélyen hallgat, semmiféle magyarázatot nem adtak eddig az ügyre.

A Promotions is megírta még karácsony előtt az örömhírt, amit nemcsak a DIGI, hanem az RTL Magyarország is közölt, miszerint 2024. januártól a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., az RTL disztribúciós partnere, tovább bővíti kínálatát, és előfizetői részére elérhetővé teszi az RTL december 15-én bemutatkozott négy új kábelcsatornáját - név szerint az RTL Otthont, a Kölyökklubot, a Sorozatklubot és a Moziklubot.

Összesen 900 ezer háztartást érintett a bejelentés, és az ügyfelek nagyon várták, hogy az újévben nekik is elérhetővé váljanak az RTL Magyarország új csatornái. Ehhez képest itt vagyunk már február közepén, és még mindig semmi sem történt. Komoly felháborodást okozott ez az ügyfelek között, akik jogosan érezhetik úgy, hogy átverték őket. A Media1 igyekszik utánajárni, mi állhat a háttérben; a DIGI már küldött is nekik egy levelet, amiben közölték, az RTL új csatornái jelkódolási probléma miatt nem érhetők el a DIGI műholdas televíziós szolgáltatásai között, mivel a médiavállalat által biztosított formátum nem kompatibilis a DIGI rendszerével.

„Bízunk benne, hogy az RTL Magyarország mihamarabb megoldást talál a problémára és ennek eredményeként az új RTL csatornák mielőbb elérhetővé válnak a DIGI Magyarország műholdas televíziós szolgáltatásában is”

- írta a szolgáltató.

A portál az RTL Magyarországot is megkereste ez ügyben, akik természetesen a DIGI felé hárítottak, mondván "erre csak ők tudnak mondani valamit". Hozzátették, hogy azt nem tudják, a DIGI milyen ütemezéssel helyezi el ezeket a csatornákat a műholdas szolgáltatására; tehát nagyban megy az egymásra mutogatás.

Pedig az biztos, hogy az új csatornák valóban januárban váltak volna elérhetővé a DIGI ügyfelek számára, hiszen az RTL maga is megerősítette ezt még tavaly.

„A közleményben azt írtuk, hogy a DIGI IPTV, műholdas és digitális kábel szolgáltatásában is elérhetővé válnak az új csatornák januártól. Ennél bővebb tájékoztatást az ütemezésről a DIGI tud adni az olvasóknak”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás