promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akár 90 000 forintot bukhatunk az új tarifák miatt? Felbőszítette az utasokat a BKK friss bejelentése
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az emberek nincsenek annyira elragadtatva a BKK utalványos kompenzációjától.

Újabb balhé alakul a BKK háza táján ugyanis mint most kiderült, a március 1-i tarifaváltozással számos utasnak elértéktelenedett a korábban megvett éves bérlete. 

A Telex egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy ő előre megváltotta éves Budapest-bérletét a Pest vármegyebérlet mellé korábban, de most hogy a vármegyebérlet érvényes a BKK vonalaira, maradt egy felesleges BKK éves bérlete, ami számítása szerint nem kevesebb mint 90 000 forint buktát jelent. Ehhez pedig édes kevésnek tűnik a BKK korábban bejelentett 3000 forintos kompenzációja.

A BKK a lapnak adott tájékoztatásában kifejtette, hogy van-e lehetőség ebben az esetben a bérlet visszaváltásra, vagy átruházására.

A cég válasza szerint kibővítik az eddig bejelentett kompenzáció mértékét azoknál a magánszemélyeknél – felnőtteknél és tanulóknál egyaránt –, akik 2024. március 1-jén érvényes éves vagy szemeszterbérlettel rendelkeznek, és az agglomerációból ingáznak Budapestre, vagy Budapestről az agglomerációba. A feltételeknek megfelelő éves bérlettel rendelkező felnőttek a bérletük lejártáig hátralévő időnek megfelelően havonta számított 8500 forint értékű BKK-utalványt vehetnek át.

Ez tehát azt jelenti, hogy ha valakinek még hat hónapig érvényes a bérlete, 6-szor 8500, azaz 51 000 forint utalványra jogosult, melyből a BKK saját jegyei, bérletei mellett Pest vármegye- vagy országbérleteket is vásárolhat a BKK értékesítési csatornáin keresztül. A fenti feltételeknek megfelelő, éves bérlettel rendelkező tanulók ugyanilyen számítás alapján havi 3000 forintos, a szemeszterbérletesek pedig mindösszesen 15 000 forintos kompenzációra jogosultak.

Ebbe a csoportba tartoznak egészen pontosan 

  • a Budapest agglomerációjában lakó ügyfelek (lehet állandó vagy ideiglenes lakcím is), akik lakcímkártyájuk bemutatásával igazolják ezt;
  • a Budapest agglomerációjába dolgozni járó fővárosi lakosok, akik lakcímkártyájuk és munkáltatói igazolásuk bemutatásával igazolják ezt (a munkáltatói igazoláson fel kell tüntetni a tényleges munkavégzés helyét is);
  • a Budapest és agglomerációja között ingázó tanulók, akik lakcímkártyájuk és diákigazolványuk bemutatásával igazolhatják a jogosultságukat.

A kompenzációval kapcsolatos további információk a bkk.hu/budapestberletoldalon érhetők el. 

A BKK utalványos kompenzációja mindezek ellenére úgy tűnik annyira nem nyűgözte le annyira az embereket, a Facebookon ugyanis többek között az alábbi kommentek kezdtek el záporozni a hír hallatán:

...És a kuponok vajon beválthatóak lesznek pulykatápra?

Kérdés: mi a francot kezdjenek szerencsétlenek BKK-kuponnal?

Azt nem értem, decemberben már bőven be lehetett volna vezetni, miért kellett a fővárosnak addig húzni, hogy most kettő hónap múlva probléma legyen.

- írták többek között a hozzászólók, akik láthatóan nem túl elégedettek ezzel a kompenzációval.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás