promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Fontos bejelentés jött a banktól, ez sokakat váratlanul érhet
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változások jönnek az OTP-pénztárak vezetésében.

Az OTP banknál nemrégiben több jelentős változás is életbe lépett. Az OTPdirekt Internetbank oldalán közzétett figyelmeztetésből ugyanis kiderült, hogy a bank fokozatosan elkezdi kivezetni a „régi” netbankot a lakossági ügyfeleinél.

Ez azonban még nem minden, az OTP ugyanis korábban szintén egy azóta már életbe lépett változásra hívta fel ügyfelei figyelmét. E szerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek, tehát fizetni kell majd a szolgáltatásért. Erről a hírről alábbi cikkünkben számoltunk be bővebben:

Most pedig újabb hír érkezett a bank háza tájáról ugyanis kiderült, hogy átalakul az OTP-pénztárak vezetése és már egy új ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt.

A bank Budai József kinevezését a két szervezet működésének hatékonyabb összehangolásával indokolta. Közleményükben pedig hozzátették, hogy a korábban bankbiztosítási és lakástakarék-termékekért felelős ügyvezető az új feladatkörében a pénztárak ügyfélbarát szolgáltatásaira összpontosít, hogy ezzel is segítse az öngondoskodás térnyerését.

Az új vezetés segítségében a bank változást ígér a digitális kiszolgálásban is, annak fejlesztését ugyanis új alapokra helyezik, az ügyfelek felhasználóbarát szolgáltatásokra számíthatnak.

Az OTP-pénztárak a kiadott közlemény szerint az öngondoskodási piac vezetői Magyarországon. A több mint 264 ezer fős nyugdíjpénztári taglétszám 24 százalékos piaci részesedést jelent, a befizetések összege 2022-höz képest csaknem 15 százalékkal nőtt tavaly, 25 milliárd forint egyéni és 9,4 milliárd forint munkáltatói hozzájárulás érkezett hozzájuk.

Az OTP Egészségpénztár több mint 360 ezer taggal, 31 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, vagyona meghaladja a 23 milliárd forintot, 2023 első háromnegyedévében 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az OTP nevével egyébként rendszeresen visszaélnek a csalók is így nem árt óvatosnak lennünk, ahogy az az alábbi videóban is látszik:

Forrás: MTI / Infostart

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás