promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jelentős fordulat a hazai boltokban, már március 1-től életbe lépnek a vásárlóknak kedvező változások
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezentúl kötelező lesz feltüntetni ha az adott termék kiszerelése kisebb lett a megszokottnál.

Hatalmas változás lépett életbe a hazai üzletekben. Mint ugyanis az kiderült, mostantól az 1 milliárd forint feletti árbevételű élelmiszer-kereskedőknek a termék melletti, figyelemfelkeltő tájékoztatással kell a vásárló tudtára juttatniuk, hogy az adott termék kiszerelése kisebb lett a megszokottnál.

A kormány korábbi döntése értelmében ugyanis egyes kereskedelmi egységekben fel kell hívni a vásárlók figyelmét azon termékekre, melyek a korábban megszokotthoz képest kisebb kiszerelésben kaphatóak. Az új szabályokat március 1-től kell majd betartaniuk a kereskedőknek.

A Nébih honlapján már elérhetővé is vált az űrlap, amelyen a változásokat be kell jelenteni, nemrégiben viszont egy állásfoglalás is megjelent a hatóság honlapján azzal kapcsolatosan, milyen információkat kell kötelező jelleggel feltüntetniük.

Az online formula segítségével a gyártók, az első magyarországi forgalomba hozók, valamint a nagykereskedők jelezhetik a Nébih felé a kiszereléscsökkentésben érintett termékeket.

Az adatszolgáltató felület előkészítése a gyártói és kereskedelmi szakmai szövetségek bevonásával zajlott. Az űrlap kitöltését kiegészítő információk is segítik, mely segédleteket a hivatal folyamatosan frissíti, bővíti a gyakorlati tapasztalatok alapján

– derült ki akkor a közlésből.

E szerint a tájékoztatásban március 1-től a következőknek kell szerepelnie:

  • márkanév és termék megnevezése,
  • termékkategória,
  • korábbi termékméret (a termék csomagolásán szereplő formában),
  • új, csökkentett termékméret (a termék csomagolásán szereplő formában),
  • termékjelölés szerinti gyártó/forgalmazó, valamint hogy
  • sor kerül-e a korábbi kiszerelési egység kivezetésére a következő 6 hónapban. 

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy az egymilliárd forintnál kisebb bevételű kereskedők részére nem kötelező ez a tájékoztatás, tehát a kisebb üzletekben még könnyedén találkozhatunk cselesen csomagolt árukba, így nem árt résen lenni.

Forrás: Dívány

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás