promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megint benézték az üzemanyagárakat Magyarországon, itt az újabb pofára esés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megint árcsökkenést ígértek az üzemanyagoknál, mégis megugranak a számok.​

Akár 20 forinttal is olcsóbb lehet az üzemanyag - ezt közölték még múlt héten a hazai elemzők. Ehhez képest szerdán egyáltalán nem változott sem a benzin, sem a gázolaj ára, pénteken pedig egyedül a benzin csökkent mindössze 3 forinttal. A hazai elemzők nagyon benézték legutóbb az üzemanyagárakkal való előrejelzést, de vajon mi várható ezen a héten?

A holtankoljak.hu most is azt közölte, hogy hétfőn csökkenhet a benzin ára - pedig látva, mi újság a Brent típusú olaj árfolyamával, pont az ellenkezőjét kellene majd tapasztalnunk.

Most akkor drágább vagy olcsóbb lesz az üzemanyag?

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a MÁSZ-szal (Magyar Ásványolaj Szövetség) történt egyeztetéseket követően arra hívta fel a figyelmet, hogy a benzin árát tekintve lefele történő korrekcióra van szükség, de hogy ez meg is valósul, azt egyelőre nem tudni.

Az viszont egyértelműen látszik, hogy a Brent olaj hordónkénti ára újra emelkedésnek indult az előző héten, közel 82 dollárig ment fel, ami 6 százalékos emelkedést jelent mindössze egy hét alatt. Ez nem olyan csekély érték, de ennek ellenére a hazai elemzők látnak rá esélyt, hogy az üzemanyagárak csökkenjenek ezen a héten - részben a belengetett árkorrekció hatására.

Mennyi az annyi?

Jelenleg mindkét üzemanyagtípus 600 forintos, vagy afeletti áron táncol: a gázolaj átlagosan 640 forintos literáron kapható a magyarországi töltőállomásokon, míg a benzinért átlagosan 600 forintot kell fizetnie az autótulajdonosoknak. Természetesen lehet olyan benzinkutat találni, ahol még 600 forint alatt van a benzin ára.

Közben megjöttek az új adatok: ahhoz képest, hogy ismét árcsökkenést ígértek, megint emelkednek a számok. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal nő, míg a gázolajért a kutaknak bruttó 11 forinttal kell többet fizetni a nagykereskedőjüknek. Amennyiben az áremelés érvényesítésre kerül a kutak áraiban is, úgy az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a hazai kutakon: 

95-ös benzin: 607 Ft/liter

Gázolaj: 651 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás