promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan emelést jelentettek be egyszerre a bankok, két hónapunk sem maradt a nagy változásig
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Áprilistól drágulás jön a bankoknál. 

Korábban már az  OTP bank közleményt adott ki, amelyben egy nemsokára életbe lépő változásra hívta fel ügyfelei figyelmét. 2024. február 1-től ugyanis változás lép életbe, nevezetesen az, hogy a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek, tehát fizetni kell majd a szolgáltatásért. Erre pedig mindenképpen figyelniük kell majd az érintetteknek. Azonban úgy tűnik, hogy más bankoknál is lesz olyan dolog, amely változtatásra kerül. Legfőképp az árak fognak eltérni a megszokottól, ugyanis sok helyen inflációkövető áremelés következik be. 

Sok bank a 2023-as átlagos inflációval megegyező, vagyis 17,6 százalékos mértékben emeli meg a díjakat, amelyeket a számlaköltségekre vonatkoznak. A K&H, az UniCredit, a CIB és a Magnet Bank esetén az emelések már 2024. áprilisától érvényesek lesznek, tehát alig maradt két hónapunk felkészülni arra, hogy többe fognak kerülni a számlaköltségeink. Aki az Erste Banknál bankol, annak szerencséje lehet, ugyanis csak májustól vezetik be a magasabb díjat. 

Aki nem szeretné elfogadni a díjak emelését, egyetlen egy dolgot tehet, méghozzá azt, hogy felmondhatja a meglévő szerződését. Ebben az esetben pedig új bankszámlát kell nyitnia, ha mindenképp fontos önnek, hogy rendelkezzen bankkártyával. 

Az adatok szerint azonban igencsak fontos számunkra a bankszámla: 2023-ban már feltehetően 42 ezer forintot költöttek bankszámlára a magyarok. Mivel hazánkban kb. 9,5 millió lakossági bankszámlát tartanak nyilván, így tavaly mindösszesen kb. 400 milliárd forint lehetett a számlacsomagok országos szintű költsége. A legtöbben ugyanis bankszámlán keresztül kapják a fizetésüket és sok esetben kényelmesebb is kártyávalf fizetni, mint készpénzzel. Nem beszélve az online rendelésekről. 

Forrás: bankmonitor.hu.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás