promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy neves filmrendező azt állítja, hogy a Harry Potter írónője, J.K. Rowling valójában nem létezik, döbbenetes bizonyítékokkal támasztotta alá igazát
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmélet futótűzként kezdett el terjedni az interneten.

Az összeesküvés-elméletek hívői folyamatosan újabb és újabb konteókon pörögnek, melyek közül nem egy olyan szinten elterjed, hogy akár milliók is elhihetik őket. Az egyik ilyen egyértelműen a néhány évvel ezelőtt napvilágot látott teória, amelyben azt állították, hogy a Harry Potter sorozat írónője, J. K. Rowling valójában nem is létezik. Igen, nem viccelünk, ez valóban beszédtéma volt az emberek között.

Rowling története, amiben a szegénységből a sikerbe és gazdagságba jutott, annyira hihetetlen, mint egy tündérmese, ezért is vannak sokan akik úgy gondolják, hogy az egész csak kitaláció, túl szép, hogy igaz legyen, tehát nem is az.

Hogyan lehetséges az, hogy egy ember megír hat vastag könyvet, azokat 55 nyelvre lefordítják, és kevesebb, mint tíz év alatt több, mint 250 millió példányt adnak el?

– tette fel a kérdést jó néhány évvel ezelőtt Nina Grünfeld filmrendező, aki ezzel elindította azt az elméletet, hogy J. K. Rowling valójában nem is létezik.

A legtöbben már ismerhetjük azt a hatalmas szórakoztatóipart, amely J. K. Rowling Harry Potter-könyvei köré nőtt, ám nem kevesen gondolják úgy, hogy ez a hókuszpókusz valójában nem is igaz.

2005-ben a filmrendező azzal érvelt ennek megerősítésére, hogy Rowling története – ami szerint egy vonaton ragadva megírta a roxforti kalandokat – túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen, és nem is tudta megmagyarázni, hogyan tudott ennyi könyvet megírni ilyen rövid idő alatt. Ehelyett Nina Grünfeld azt állította, hogy a Nancy Drew-rejtélyeket előtérbe helyező Carolyn Keene névhez hasonlóan a J. K. Rowling valójában a sorozatot a kulisszák mögött kidolgozó szakemberekből álló csapat fedőneve.

Mondanunk sem kell, hogy ez az elmélet hatalmas közönségre talált, a konteo hívők pedig további szálakat szőttek arról, hogy akkor ki is lehet az a titokzatos nő, aki J.K. Rowlingként jelentik meg az olvasók előtt. Ez azonban csak egy összeesküvés-elmélet, így a legvalószínűbb az, hogy egyetlen szó sem igaz belőle, akit azonban érdekel a téma az interneten még jobban beleáshatja magát.

Forrás: hirado.hu / SHE

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás