promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Grandiózus akciót szervezett a rendőrség, az egyik területre különösen koncentráltak: itt rengetegen jártak pórul
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezer közeli a szám aki nagyon megszívta, de további sárga csekkeket akarnak kiosztani.

A tavalyi évben történtek országos felháborodást és visszhangot kiváltó halálos közlekedési balesetek, gondoljunk csak például a Budapesten, az Árpád-hídon szerencsétlenül járt biciklis tragédiájára, aki két autó gyorsulási versenyének lett az áldozata. 

Az ehhez hasonló esetek miatt a BRFk már tavaly novemberben bejelentette, hogy nagyszabású akciókba lendül az utakon, az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordít a gyorshajtók kiszűrésére, ami még mindig az egyik legnagyobb közúti veszélyforrás.

A rendőrség fő feladataként jelölte meg az illegális gyorsulási versenyek elleni fellépést is - az ilyen közösségek sokáig teljesen nyíltan, különböző közösségi médiás platformokon szervezték a versenyeket, majd a fokozott figyelem után zárt csoportokba tömörültek, de a BRFK itt is nyomon tudja őket követni.

A jelenség elleni küzdelemben a A BRFK egyeztetett a nagyobb parkolókkal rendelkező áruházak és plázák üzemeltetőivel, és számos helyszínen forgalomtechnikai akadályokat - fekvőrendőröket - telepítettek az üzletek környékére, illetve azokat a helyeket, amelyek éjszaka nem tartanak nyitva, reggelig le is zárják.

A nagyszámú, új kihelyezett sebességmérő állomásoknak igencsak volt dolguk: Buda egyik legelőkelőbb kerületében, a másodikban, Rózsadombon sikerült egy hét alatt több mint 900 gyorshajtást bemérni - volt olyan "versenyző", aki a megengedett 50 km/h sebesség helyett járművével 102 km/h sebességgel haladt, amiért egy 117 ezer forintról szóló csekkel honoráltak a bűnüldöző szervek.

A gyorshajtással mint láthatjuk, nem csak a saját és a velünk utazók, de mások életét is veszélyeztetjük: egy Budapest-Balaton távon, ha nem tartjuk be a sebességkorlátozást, hanem körülbelül 20 km/h-val megyünk gyorsabban, akkor a szabályokhoz képest nagyjából 4 percet spórolunk - ebből a példából is látszik, hogy amellett, hogy életveszélyes, még értelmetlen is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás