promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorsfordító hírt kaptak a nyugdíjasok, ez minden idős embert érint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ennek minden magyar nyugdíjas örülhet.​

Az idősek számára mindig fontosak a nyugdíjjal kapcsolatos hírek, nemrégiben például az is kiderült, hogy hogyan kaphat egy összegben valaki több pénzt. A szépkorúaknak ez pedig igencsak jól jön, főleg amiatt is, hogy az utóbbi időben többször drágultak a dolgok a boltokban is. 

Pár nappal ezelőtt például az derült ki, hogy ha az idősek 2024-ben mégis a korábbi évben, 2023-ban történő nyugdíj-megállapítás mellett döntenének, lehetőség van hat hónapra visszamenőleg a nyugellátás igénybevételére, ha a jogosultsági feltételek már ebben a korábbi időpontban is teljesültek.

Ehhez azonban feltétel természetesen az életkor betöltése és a szükséges szolgálati idő. Ha nincs nagy különbség a két szóba jöhető év nyugdíj összege között, akkor visszamenőleg egy összegben megérkezhet a több havi nyugdíj. Azonban érdemes ezzel kapcsolatban a határidőkre figyelni: csak június végéig lehetséges az előző évre vonatkozóan.

Most pedig egy újabb remek hír érkezett az időseknek, a Magyar Posta ugyanis bejelentette, hogy februárban a nyugdíj mellett érkezik a 13. havi nyugdíj is. A dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénz kifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban, már február 12-én megkezdi a posta a kézbesítést.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások megközelítőleg 40 százaléka még ma is készpénzben, postai kézbesítéssel történik, közel 850 ezer érintett részére. A két ellátás összege pedig egyazon utalványon érkezik, melyen a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. A postai kézbesítés a tájékoztatás szerint ütemezetten, a szokásos sorrendben valósul meg és a hónap végéig tart.

Az egyes ügyfelek felkeresése – a kifizetés korábbi kezdése miatt – korábban, de legkésőbb a nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik. Azok, akik átutalással kapják a nyugdíjat, pedig egészen pontosan február 12-én kapják meg a február havi és a 13. havi nyugdíjat is.

Arról, hogy vajon hogyan alakulhat a nyugdíjasok jövője, ebben a videóban bővebben is szót ejtenek: 

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás