promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Telekomos vagy? Nagy dobásra készül a szolgáltató, végre megléphetik amire mindenki várt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy forradalmi androidos újítás lehet hamarosan elérhető a Telekomnál.

Jó hírt kaphatnak hamarosan a Telekom ügyfelei, egy androidos újítás ugyanis nemsokára elérhetővé válik a szolgáltatónál. Mint az kiderült, már nem kell sokat várni és elég lesz néhány érintés ahhoz, hogy amikor valaki androidos készülékről újabb telefonra vált, akkor az eSIM-kártyáját is könnyedén vigye magával a régi mobiljából.

Az elektronikus, avagy eSIM-ek egyre inkább elterjedtté válnak, ezek pedig nem csak rengeteg műanyaghulladéktól mentik meg a környezetet, de a használatuk is egyszerűbb. Míg az iPhone-okon egy ideje már van mód az eSIM-ek egyik készülékről a másikra történő gyors átvitelére, az Android rendszernek ez mai napig egy fájó hiányossága volt, mostanáig.

A Google azonban egy éve, a tavalyi MWC szakkiállításon bejelentette, hogy megpróbálja megoldani a dolgot, ám ilyesmi megoldás azóta sem terjedt el az androidos világban. Az Android Police egyik olvasója uyganakkor most az új, Galaxy S24 Ultrájának beállításakor arra lett figyelmes, hogy a Samsung saját SIM-átviteli megoldásának használata közben a közelben lévő LG V60 felajánlotta a rajta lévő eSIM átvitelét.

A hvg.hu által kiszúrt cikk szerint górcső alá vették az esetet, s több jel is arra utal, hogy a Samsung eddigi, kizárólag Galaxy készülékekkel működő átviteli megoldása integrálta a Google által fejlesztettet. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy már elkezdett terjedni az Android saját megoldása, ezáltal pedig rövidesen minden androidos készülék között átvihető lehet az eSIM.

Némileg korlátozhatja azonban a dolgot, az az, hogy a lehetőséget a szolgáltatóknak is támogatniuk kell. A 2023-as MWC-n a Google a Deutsche Telekomot említette az első partnerek között, mely a Magyar Telekom anyavállalata is, tehát jó esély van arra, hogy a szolgáltató ügyfelei hamarosan élhetnek majd ezzel a lehetőséggel.

Jelen pillanatban tehát már csak a gyártókon és a szolgáltatókon múlik, hogy mikor érkezhet meg az androidos mobilokba az újdonság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás