promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örökre eltűnhet Budapest egyik kedvenc helye? Forronganak az üzlettulajdonosok, de nemcsak a turisták imádnak idejárni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Majdnem elszabadulni látszik a helyzet budapesti belvárosban, az üzletek tulajdonosai és a helyi vásárok között megy a harc. 

Egyre nagyobb a feszültség Budapest belvárosában, az üzletek tulajdonosai a hátuk közepére sem kívánják az utcai árusokat. Nagy az ellentét, amely úgy tűnik most teljesen elszabadulni látszik. Az üzletek tulajdonosainak elmondása szerint csökken a forgalmuk a bódék miatt, ugyanis mire a vevők az üzletekbe érnek, addigra már megvettek mindent az utcán, amit csak akarnak. Számszerűsítve ez 30 százalékos kiesést is jelent a boltoknak, főleg azokat a tulajdonosokat érinti ez, akik valamilyen rendezvény környékén üzemeltetnek boltokat. 

A belvárosban pedig már össze is fogtak a tulajok, akiknek elegük van a véget nem érő vásárokból az Erzsébet téren. Az rtl.hu szerint a vevők egy része az időszakos utcai vásárokon keresztül érkezik meg az állandó hellyel rendelkező boltokhoz, így pedig jó eséllyel kevesebbet, vagy egyáltalán nem vásárolnak. Mire eljutnak ugyanis a boltokhoz, már étkeztek és szuveníreket is vásároltak a vásárban. 

Az emberek azonban igencsak szeretik a vásárokat, a karácsonyi rendezvények is minden évben rengeteg embert vonzanak. Sokan imádják az ottani hangulatot és egy-egy esete valóban mesés egy ilyen helyre ellátogatni. Bár, az igencsak kérdéses, hogy mennyire éri meg ott vásárolni, lehetséges, hogy egy-egy árus sokkal drágábban adja el a termékét, mint amúgy. Erre szintén jó példák voltak a decemberi vásárok, ahol elképesztő árak uralkodtak kezdve a díszektől, egészen az ételekig.

Aki nem emlékszik, annak íme egy kis segítség, ilyen volt a karácsony a magyar fővárosban:

Persze, adódik a kérdés, hogy akkor most eltűnhetnek a turisták által is igencsak kedvenc bódék és vásárok a belvárosból és a Deák térről? Valószínűleg nem, a tulajdonos célja is az, hogy kissé csökkentsék ezeknek a számát. 

Mi nem azt szeretnénk elérni, hogy egyáltalán ne legyen utcai vásár Budapest belvárosában. Erre igenis szükség van, jó a hangulata, és ha bizonyos keretek között működik, akkor a mi forgalmunkra is jó hatással van

- árulta el az RTL-nek az egyik belvárosi üzlet vezetője. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás