promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Siess teletankolni az autódat, mert szerdán elszabadul a pokol a benzinkutakon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentős drágulás következik a benzinkutakon, az okát is megmondjuk.

Amíg az olaj árfolyama és a forint tartani tudja magát, addig úgymond nincs ok a pánikra, hiszen az azt jelenti, hogy a hazai benzinkutakon sem várható jelentősebb drágulás. Azonban amint negatív irányba mozdul el a Brent típusú olaj, vagy a forint gyengülni kezd a dollárral szemben, akkor Magyarországon is emelkedésnek indulnak az üzemanyagárak.

Most olyan változás következett be, ami sajnos nem tudja tovább szinten tartani az árakat hazánkban, ezért szerdán jelentősebb drágulás várható a töltőállomásokon.

A hazai elemzők rávilágítottak arra, hogy a vörös-tengeri összetűzések miatt a múlt héten jelentősen megugrottak az olajárak. A Brent hordónkénti ára 77,9 dollárról közel 83 dollárig ugrott, ami egy hét alatt 6 százalékos emelkedést jelent. Ezzel ellentétben londoni elemzőházak nem számítanak arra, hogy az erre az évre jósolt 80 dolláros olajárat ez a mostani helyzet feljebb tolja. Ők ugyanis átmeneti emelkedésre számítanak, ez azt jelenti, hogy az olaj ára hamarosan rendeződhet és visszacsökkenhet 80 dollár alá.

Igen ám, de a múlt héten a forint is gyengült a dollárhoz képest; 2 százalékot romlott a magyar fizetőeszköz. Ezek miatt pedig az elemzők azt közölték a múlt hét végén, hogy a benzin és a gázolaj ára biztosan emelkedni fog ezen a héten; hozzátették, hogy ez az emelkedés akár kétszámjegyű is lehet.

Az aktuális hét első üzemanyagár-változását hétfő délelőtt szokták bejelenteni a holtankoljak.hu-n. Január utolsó napján emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is. Mindkét termék esetében bruttó 7-7 forint lesz az emelkedés mértéke, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. Így szerdától az alábbi átlagárakra számíthatunk: 

95-ös benzin: 597 Ft/liter

Gázolaj: 632 Ft/liter.

A jó hír az, hogy nem kétszámjegyű a drágulás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás