promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már több ezer magyar kaphatta meg ezt a gyanús üzenetet, csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon kell vigyázni, ha ehhez hasonló üzenetet kapunk​

Az utóbbi időben egyre inkább megnövekedett a különböző csalásokról szóló hírek száma és bizony valóban nem árt óvatosnak lennünk egy-egy furcsának tűnő megkeresés esetében.

Legutóbb például a Microsoft nevével éltek vissza csalók. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete akkor a Facebookon tette közzé a felhívást, amely szerint az elmúlt időszakban egyre több bejelentés érkezett hozzájuk, melyek szerint a Microsoft nevében telefonálnak a csalók angol nyelvű telefonhívások során.

A szervezet a bejegyzésében részletesek kifejtette a csalók módszereit is. Mint írták, a hívások során a Microsoft munkatársainak adják ki magukat, majd azt mondják neki, hogy a számítógépét valamilyen veszély fenyegeti, legtöbbször azt mondják, hogy az vírusos lett, ők pedig segítenének ezt a problémát elhárítani. 

Az említett átverésről alábbi cikkünkben bővebben is beszámoltunk:

Nem ez azonban az egyetlen módszer, amivel áldozatul eshetünk a csalóknak. Egy zárt Facebook-csoportban ugyanis most egy igen meglepő átverésről számoltak be, amit a Magyar Posta nevében követnek el. A csalás ez esetben is a sokszor előkerülő csomagküldésekkel kapcsolatos, az elküldött linkre kattintva ugyanis megszerezhetik személyes adatainkat, bankszámlaszámunkat és szinte minden fontos információt rólunk.

Engem is megtaláltak

- írta a posztja mellé a kiszemelt áldozat, aki természetesen nem dőlt be a trükknek.

Az említett ékezetek nélkül írt üzenetben egészen pontosan ez állt:

MAGYAR POSTA: Vamkoltsegek vonatkoznak a csomagra. Latogasson el a postahutrack.com oldalra a kezbesites megerositesere.

Azt, hogy az említett üzenet átverés egyébként nagyon könnyű felismerni, elég csak az URL végén olvasható .com végződést meglátni, a Magyar Postának ugyanis természetesen .hu -ra végződik az oldalának a vége és egész pontosan posta.hu címen találhatjuk meg.

Magyar posta.com címmel hát igen

- szól hozzá ironikusan az egyik kommentelő. Ez az átverés tehát könnyen észrevehető, pusztán néhány fontos jel észrevételével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás