promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan meglepetés? Hatalmas hóesés volt éjjel Magyarországon, lenyűgöző felvételeken a fehérbe burkolózott déli országrész
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több centi hó is esett az éjjel Baranyában, aminek köszönhetően lenyűgöző fehérré változott a táj.

Bár hamarosan jelentős felmelegedés érkezik, a déli országrészbe visszatért a havas tél, a Baranya vármegyei Szentlőrincen pedig nem kevesebb mint 12 centi hó hullott az éjjel. Bár nem volt túl hideg, éppen, hogy csak fagyott a legtöbb helyen a déli országrészben, ennek ellenére már mindenütt hóba váltott át a csapadék.

Az Időkép azt írja az előrejelzésében, hogy lassanként délkelet felé elhagyja a havazást okozó csapadéktömb a déli országrészt. A kora esti órákban sok helyen intenzív havazás vette kezdetét, amely a fagypont körüli hőmérsékletben egyre többfelé megmaradt. Olyannyira, hogy a Pécs környékén, Magyaregregyen 6, míg Szentlőrincen nem kevesebb, mint 12 centiméternyi friss hó gyűlt össze.

Závodon pedig nagypelyhekben hullott a hó, amiről egy videót is közzétettek:

A hó Baranyában több helyen is megmaradt amiről szintén lenyűgöző fotókat tett közzé az oldal. Aki a környéken lakik és megteheti most mindenképp érdemes kimennie a havas tájra egy kis szánkózásra vagy egy jó kis hóemberépítésre.

 

Aki pedig még a felmelegedés előtt kiszeretné használni a hideg adta adottságokat, annak van még egy jó hítünk, ugyanis a nagyobb tavaink jege bár nem alkalmas korcsolyázásra, a belvizek jegét már sokan kihasználták a téli sportok szerelmesei a múlt hétvégén.

A belvizek egyébként a méreteik miatt jóval hamarabb, akár már egy éjszaka alatt is képesek megfagyni, a fagyos időben pedig sokfelé "fenékig" befagytak, amit a téli sportok, így a korcsolyázás szerelmesei közül is sokan kihasználtak.

Ez pedig azt jelenti, hogy instant korcsolyapályákká alakultak a belvizes területek Így ha a Balaton töredezett jegén nem is, a tükörjéggé fagyott belvízen sokan korcsolyáztak, szánkóztak a hétvégén.

Így pedig egyértelműen be is bizonyosodott, hogy a hideg, fagyos időben a belvíznek is lehet pozitív hatása a téli sportokra nézve, amennyiben éppen nem mezőgazdasági területet öntött el.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás