promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyenessé válhat a tömegközlekedés ebben a gyönyörű magyar városban, forradalmi bejelentés érkezett
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas változásokra készül Kecskemét.

Hatalmas bejelentést tett a kecskeméti városvezetés a minap. Mint ugyanis kiderült azt tervezik, hogy ingyenessé teszik áprilistól a diákok és a nyugdíjasok helyi közlekedését, a városban munkát vállalók havi bérletárait pedig a felére csökkentenék.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a februári közgyűlés ilyen tartalmú döntése esetén a változások már áprilistól életbe léphetnek. A városvezető ezek mellett kiemelte azt is, hogy a MÁV-Volán-csoport év eleji bejelentései kapcsán a februári közgyűlésen egy új kecskeméti tarifarendszerre vonatkozó javaslatot tesz a képviselő-testületnek.

A polgármester beszámolója szerint a város tömegközlekedését biztosító Kecskeméti Közlekedési Központot öt éve, még 2019 áprilisában alapította meg a kecskeméti önkormányzat. A vállalat révén pedig a településnek önálló döntési jogosultsága van abban, hogy milyen tarifarendszert alkalmaz a közösségi közlekedés tekintetében. Emlékeztetett: az elmúlt években a tömegközlekedés megújítása érdekében számos intézkedést tettek. A központ létrehozását követően, az elmúlt öt évben lecserélték a buszflotta járműveit, így jelenleg hetven korszerű, környezetkímélő autóbusz biztosítja a város tömegközlekedését.

A városvezető pedig most ennek révén bejelentette, hogy a közgyűlés támogatása esetén áprilistól valamennyi kecskeméti nyugdíjas is ingyen utazhat a városban kortól és a nyugellátás mértékétől, illetve jellegétől függetlenül.

Azonban még ez sem minden, a távlati tervekről szólva a polgármester elmondta: elképzelhető, hogy öt év múlva akár már teljesen ingyenessé tudják tenni a kecskeméti tömegközlekedést. A folyamatos fejlesztések érdekében 2025 januárjától megkezdődik a városban a hidrogénhajtású autóbuszok tesztelése is, és az sem kizárt, hogy akár „találunk egy kötöttpályás útvonallehetőséget is, amely a teljes várost jelentős mértékben tehermentesítené.

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás