promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb változás az üzemanyagáraknál, ez most váratlanul jött
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bejelentették, mi várható az üzemanyagoknál.

A jövedéki adóemelés első része után pozitív árváltozás indult be az üzemanyagoknál. A gázolaj ára hirtelen elkezdett csökkenni, de a benzin maradt a helyén. 2024. második hetének szerdájától olyan átlagárakkal találkozhatunk a benzinkutakon, amik talán még annyira nem fájnak az autótulajdonosoknak: a benzin 562 forintba, a gázolaj pedig 587 forintba kerül.

Napokon belül érkezik a jövedéki adóemelés második fele, várhatóan január 15-én 21 forinttal fogják megemelni mindkét üzemanyagtípust, éppen ezért nem mindegy, hogy a hét második felében milyen árfolyamon lyukad ki a benzin és a gázolaj.

A holtankoljak.hu közzétette, mi várható január 12-e, péntektől a hazai kutakon. Mint kiderült, péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak: a hét második felében a benzinért fizethetünk majd kevesebbet. Bruttó 3 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár, ami várhatóan a kiskereskedelmi árakban is megjelenik majd. Péntektől a gázolaj ára nem változik. Így az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin: 559 Ft/liter

Gázolaj: 587 Ft/liter.

Ez azt jelenti, hogy ha január 15-én, hétfőn megemelik majd a jövedéki adó fennmaradó részének mértékében az üzemanyagárakat, akkor a benzin literára felugrik majd 580 forintra, míg a gázolajért 608 forintot fogunk fizetni. Azonban továbbra is van remény arra, hogy a gázolaj ismét vissza tud csökkenni 600 forint alá; csak várjuk ki a legközelebbi árváltozás-bejelentést, ami éppen január 15-én esedékes.

Ha jókedvűen akarjátok indítani a napotokat, akkor mindenképpen nézzétek meg ezt a videót egy hölgyről, aki igen érdekesen próbálja megtankolni az autóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás