promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább csökken a gázolaj ára, de mi történik a benzinnel?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen árak lesz szerdától a benzinkutakon.

Január 1-jén ugrásszerűen emelkedett az üzemanyagok ára, ugyanis elérkezett a rettegett jövedéki adóemelés napja. Igaz, a MOL úgy döntött, hogy nem egyszerre helyezi rá ezt a plusz anyagi terhet az emberekre, ezért kétrészletben emelik az adó mértékével az üzemanyagok árait. Legközelebb január közepén érkezik egy nagy drágulás, amikor is a benzin és a gázolaj is 21-21 forinttal fog többe kerülni.

A holtankoljak.hu hétfőn közzétette, hogy mi várható a töltőállomásokon január 10-e, szerdától. Meglepő módon ismét csökken a gázolaj ára, de a benziné továbbra sem mozdul semerre.

Szerdától tovább csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 2 forinttal, a benzin beszerzési ára azonban nem változik. Így az aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi átlagárakon tankolhatunk a kutakon:

  • 95-ös benzin: 562 Ft/liter
  • Gázolaj: 587 Ft/liter.


Egy hét múlva tehát 21 forinttal biztos drágulni fog mindkét üzemanyagtípus; ha pénteken nem emelkedik és nem csökken sem a benzin, sem a gázolaj, akkor január 15-e, hétfőtől 583 forintba kerülhet egy liter benzin, míg egy liter gázolajért 608 forintot kellene fizetnie az autótulajdonosoknak.

Ez nyilván nem olcsó, de mégis nagyon messze van attól a 700 forintos álomhatártól, amit a szakemberek még tavaly ősszel belengettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás