promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesújtó hírt kaptak a magyar háztartások, ötödével is emelkedhet egy család költségvetése az idei évben
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

2024 nem lesz sétagalopp.

Az év eleje mindig változásokkal jár - általában a pénzügyi dolgokat illetően nem a legjobb hírekkel. A piacgazdaság szinte természetes velejárója az infláció, gyakorlatilag hozzászoktunk, hogy bizonyos szolgáltatások és termékek minden évben többe kerülnek, mint az előző évben. 

Az idei év egyik legkellemetlenebb változása bizony Magyarország lakosságának igen jelentős részét érinti: bizonyos szakmai szervezetek előrejelzései alapján a társasházak közös költségének összege idén akár 20%-al megemelkedhet, az RTL Híradó értesülései szerint. 

A társasházak maguktól nem működnek: a takarítás, elektromos berendezések karbantartása, tűzvédelmi szempontok, szemétszállítás mind olyan dolgok, amiket havonta rendezni kell a fenntartható életvitel érdekében. 

A riportban több társasházban élőt is megszólaltattak: volt olyan társasház, akiket már decemberben értesítettek, hogy januártól a költségek biztosan emelkedni fogtak, sőt, előre jelezték, hogy május környékén minden valószínűség szerint újabb emelés várható. Ezzel foglalkozó szervezetek mérései alapján az elmúlt két évben rengeteg szolgáltatás, például a takarítási, karbantartási munkálatok és a banki ügyintézés díja is a duplájára emelkedett, akárcsak a biztosítások költségei.

A riportban megszólaltatott alanyok közül van, akinek idén már 30.000 forintra emelkedett a közös költsége, és az még idén tovább fog nőni - a nettó átlagfizetés akár több mint 10%-a is lehet a végösszeg, igaz, a Társasházkezelők Szövetsége szerint regionális különbségek a költségekben előfordulnak.

Az idei év az amerikai választásokkal, elhúzódó orosz-ukrán és izraeli-palesztin konfliktussal viharos évet sejtet, a tengerentúli elnökválasztás alapvető befolyást gyakorolhat az év alakulására.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás