promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldön is a magyarok kedvenc édességén veszekednek, eddig hazugságban éltünk a kürtöskalács kapcsán?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyarok nagy kérdése: melyik kürtőskalács a legjobb? 

Nekünk, magyaroknak elképesztően sok receptünk és különleges ételünk van. A külföldiek sokszor túl fűszeresnek és zsírosnak gondolják az ételeinket, de mi pont így szeretjük őket. Senki sem tud olyan gulyáslevest és pörköltöt főzni, mint a magyarok, hiába próbálkoznak sokan vele. Ám nem csak a főételek tekintetében vagyunk érdekesek, hanem az édességek terén is. Rengeteg olyan desszertünk van, ami máshol nincs, ilyen a mákosguba vagy a gundel palacsinta, de somlói galuska és a dobos torta is a jellegzetes finomságunk. 

Ám sokan szeretik a kürtöskalácsot is, amelyek sok helyen lehet kapni, Budapesten a metrófeljárókban, más helyen parkolókban is vásárolhatunk belőle. De a szezonja leginkább karácsonyi ünnepekkor van, a karácsonyi vásárokban. A közösségi oldalakon is sokszor téma a kürtöskalács, valaki szereti, valaki nem szereti és mindenkinek más a véleménye az ízesítéssel kapcsolatban is. Néha már szinte hatalmas vita alakul ki, hogy melyik a legjobb kürtöskalács. 

- Őszintén szólva nem bánom, hogy van ilyen édesség. Jó ízűek, de nagyon zavar, hogy Prágában minden sarkon árulják. Hagyományosan bohém édességként hirdetik és borzasztóan túlárazottak - olvasható egy bejegyzésben a Redditen

- Budapesten ettem, a fahéjas-cukros finom - írta egy másik felhasználó. 

- Nyáron ki kell próbálnotok fagyival is - adta a tanácsot egy másik kommentelő.

Mostanában ugyanis már olyanok is kaphatók, amelyek fagyival vannak töltve, vagy esetleg csokikrémmel vagy Nutellával. De a külső ízesítésben is vannak már változások. Természetesen a mai napig kapható a fahéjas, diós, vaníliás, kakaós változat, de már szórócukrot, kókuszt és szárított málnát is tesznek rá. Sokan pedig otthon is elkészítik, 

Kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóink mit gondolnak erről. Szerinted melyik a legjobb kürtöskalács? Az alább tudsz szavazni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás