promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar ételeket kóstoltak amerikai diákok, szavaztak, váratlan győztes született
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kajakihívás, a külföldi ételek kóstoltatása igazán menő zsáner a közösségi terekben, és a reakciós videók tényleg nagyon meglepően tudnak elsülni.​

Meglehetősen imádott topik az a közösségi terekben, hogy egyes nemzetek más nemzetek ételeit kóstolják meg, és teljesen eláll a szavuk vagy éppen szörnyűlködnek, hogy lehet ilyen ételeket megenni. Természetesen általában kisebb csodálatról van inkább szó, és ha kritika is éri a nemzet specialításait, akkor is minden nagyon udvarias. A különleges szokásokhoz szokott nemzeteknek persze, hogy nagyon különlegesek a más nemzetek nagyon különleges ételei, hiszen meglehet, hogy teljes mértékben más alapanyagokból dolgoznak, vagy éppen olyan dolgokat kevernek, forrasztanak vagy éppen olvasztanak egybe, amely máshol nagyon nem szokás.

Ez pedig nagyon jó összetevő ahhoz, hogy bizony nagyon is érdekes videók szülessenek, ha az ételeket előre nem mutaják meg azoknak, akik kóstolni fognak, és persze a hatás így még sokkal meglepőbb. Korábbi cikkeinkben már több hasonló videót is bemutattunk nektek, volt olyan, hogy kisgyerekekkel kóstoltattak magyar ételeket. Meglehet, hogy itt jöttek a legőszintébb válaszok, hiszen a gyerekek szájára gyakran könnyebben jön rá az igazság, ők még kendőzetlenül kimondják azt, amit valóban gondolnak.

De vajon mi történik akkor, ha főiskolás és egyetemista amerikai fiatalokkal kóstoltatnak magyar ételeket, többek között gulyást, rakott káposztát, paprikás csirkét, rakott krumplit és palacsintát is? Persze érdekes, hogy egy ilyen furán összeállított mezőnyből melyik étel jön ki győztesen, de a videó végén bizony megtörténik a szavazás, és egyértelmű, hogy melyik két étel ízlett nekik a legjobban.

Van olyan fogás, amely nem is kapott pontot, pedig sok más videóban simán ez az étel lenne a nyertes.

Nagyon érdekes az is, hogy a rakott káposztára ránézve rögtön a lasagne jut eszükbe, persze már a neten is találkozhatunk nagyon sok olyan recepttel, ahol a rakott káposztát lasagne-módra készítik, és sokszor úgy is hivatkoznak rá, mint a magyarok lasagneja.

Íme a videó, amelyben láthatjátok a reakciókat, és azt is, hogy melyik ízlett nekik a legjobban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás