promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan dolog szelte át az országot, fotó is készült arról, hogy mi lépett a légtérbe
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedd éjjel látványos fényes dolog tűnt fel az égen, te láttad ezt az égbolton? 

Nem várt dolgot lehetett látni a kedd éjjel az égen. Január elején lehet számítani csillaghullásra, sorra érkeznek a hullócsillagok, leginkább pedig január 4-én lehet számítani megannyi hullócsillagra. Ha pedig szemfülesek vagyunk és fénymentes övezetben tartózkodunk, akkor 130 fénylő dolgot is megpillanthatunk az égbolton. Ám most, kedd éjszaka valami egészen különleges dolognak lehettek szemtanúi a magyarok. 

Az Időkép szerint pontosan 1 óra 07 perckor húzott el egy szikrázó tűzgömb az ország fölött, amelyet leginkább a déli horizont felett lehetett megpillantani. Viszonylag nagy fényességet okozott, majd elhalványult, lehetséges, hogy akik látták, először azt hitték, hogy egy repülőről van szó.  Azonban nem mindenhol lehetett jól látni, csak azokon a területeken pillanthatták meg az emberek, ahol nem volt felhő. 

A közösségi médiában pedig sokan kifejtették, hogy látták, többek között valaki kétszer is látta már az elmúlt évben. Másvalaki pedig tűzijátékhoz hasonlította, de ez bizony nem a szilveszteri buliból visszamaradt lövedék volt. 

- Mindig akkor van, amikor hullócsillagok. Már vártam, hogy mikor jön egy tűzgömb - írta az egyik kommentelő a Facebookon. 

Azonban nem ez volt az egyetlen furcsa jelenség az égen, hanem a felhők is okoztak meglepetéseket. Január 3-án ugyanis mammák robogtak el a Dunántúlon, vagyis az ország nyugati fele felett. Nyugat felől a mai napon sorra érkeztek a felhőtömbök, amelyek  gyorsan vonultak nyugatról kelet felé, a különleges felhőtípus leginkább csomókra vagy bugyrokra emlékeztet és nagy labilitásra utal.

A jelenségről több felvétel is készült és leginkább úgy látszódnak, mintha füstfelhők lennének, amelyek összeverődtek. Némileg ijesztőként hat, de jól kivehető, hogy csak felhőkről van szó, amelyet Budapesten és Salgótarján közelében is lehetett látni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás