promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A megáradt Duna megdöbbentő dolgot hozott magával Budapestre, a helyiek nem hittek a szemüknek
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Duna furcsa dolgokat is magával hozott a fővárosba.

Csütörtök délelőtt tetőzött a Duna Budapesten, a jelenlegi állások szerint a legtöbb helyen már elkezdődött az apadás; jelenleg Komáromnál 555 centiméter, Budapestnél 671, Bajánál 797, Mohácsnál pedig 777 centiméter magasan áll a folyó. A közösségi médiába megdöbbentő képek és videófelvételek kerülnek fel, a MetFigyelő csütörtök délután a pesti alsó rakpartról tett közzé egy videót az áradásról - ezen jól látszik, hogy a Parlament lábánál állt már a víz, az Országház előtt pedig többen is kajakkal közlekedtek.

Kajakozás a megáradt Duna által elöntött pesti alsó rakparton ma délután a Parlamentnél!

Kajakozás a megáradt Duna által elöntött pesti alsó rakparton ma délután a Parlamentnél! A videót köszönjük L. Timinek!

Posted by MetFigyelő on Thursday, December 28, 2023


Bár a folyó idei legmagasabb vízállása 2 méterrel maradt el a 2013-as áradástól, így is elég magasra emelkedett a Duna vízszintje az ország északi felében, a fővárosban és környékén. Békásmegyeren is olyan sok volt a víz, hogy a Viziorgona utcában lakók a csőlyukadás miatt folyó vízre is azt hitték, hogy a Duna.

Az áradás igen érdekes dolgokat is hozott Budapestre, Kelenföldön például valaki egy hódot videózott a félig elöntött rakparton. A kommentelők szerint egy uszadékfán jöhetett el idáig, de volt, aki azon a véleményen volt, hogy ez az állat a Kopaszi-gát hódja, amit már korábban is többen láttak. A sikeres hód-visszatelepítési programnak köszönhetően bármelyik elképzelhető.

A visszatelepítés 1996-ban indult azzal a céllal, hogy a hódok ismét megjelenjenek a hazai élővilágban. A program egészen 2008-ig tartott, és ezalatt a 12 év alatt összesen 234 példányt engedtek szabadon a nagyobb folyók mentén. Jelenlegi információk szerint legalább 10 ezer hód él Magyarországon, és ez a szám folyamatosan növekszik.

(Fotó: Metropol)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás