promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Duna áradása a sztárokat sem kíméli, Varga Viktor háza már víz alatt, Budapest is veszélyben van a tetőző folyó miatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb brutális árhullám várható a Duna budapesti szakaszán.

Az utóbbi napokban nem kímélnek minket a természet, a hírek ugyanis így végére megállás nélkül a Duna áradásáról szólnak. A helyzet napról napra rosszabb, Budapest rakpartja már ezt megelőzően több helyen víz alá került, így a járművek és a gyalogosok elől is lezárták.

Nemrégiben pedig egyik olvasónktól is kaptunk egy videót, amely a Duna-kanyar egyik legklasszabb városában, Nagymaroson készült. A felvételen az látható, ahogy egy játszótér teljesen víz alatt van az áradás miatt, a járda nem látszik, és a fák is jórészt el vannak lepve.

A helyzet pedig úgy tűnik továbbra sem javul, sőt a jelentések szerint a Duna vízszintje éppen a mai napon fog tetőzni. Erről Karácsony Gergely főpolgármester is beszámolt a Facebook-oldalán.

Az előrejelzések szerint holnap tetőzik az ár Budapesten. Bár a várost a 2013-as rekord árvíz óta nem érte jelentősebb árhullám, a Fővárosi Önkormányzat szakemberei azóta is folyamatosan dolgoznak a város árvízvédelmének megerősítésén. Munkájuk eredményeként több új gátszakasz is elkészült az elmúlt időszakban, így most sokkal nyugodtabban várhatjuk az árhullámot

- írta bejegyzésében a városvezető, aki tehát egyúttal meg is nyugtatta a lakosságot a helyzet kapcsán.

A főpolgármester ugyanakkor jó néhány riasztó fotót is csatolt a bejegyzése mellé, melyeket alább te is megtekinthetsz!

Nos, az árvíz pedig a sztárokat sem kíméli, Varga Viktor ugyanis nemrégiben megosztotta a közösségi oldalán, hogy a jurtát, amelyben barátnőjével együtt lakik 20-30 cm-es magasságig elöntötte a Duna.

Az énekes egyébként láthatóan elővigyázatos volt, ugyanis a jurtából előzetesen mindent kipakolt és biztonságba is helyezett kivéve az ágyukat, ami bent maradt az elárasztott jurtában. 

Immáron a házam és a jurtám újra a Dunáé. Az ember mindent csak bérelt, még a testét is

- írta a TWN által kiszúrt felvételéhez Viktor szerdán késő este, amit vagy az énekes privát Instagram-oldalán tekintheted meg, vagy a linkre kattintva az említett cikkben.

Az árvíz helyzetről az ATV Híradója is beszámolt, a riportban pedig amit alább tekinthetsz meg, több felvétel is látható az áradó folyóról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás