promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas áradás érheti el az ország ezen területet, már egy útszakaszt is lezártak
Borítókép:  Profilmedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Természeti katasztrófa érheti le Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében lezárásra kell számítani, méghozzá a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat zárták le Sajókaza és Sajóivánka között - számolt be róla az utinform.hu. Mindez azért történt, mert a Sajó magyarországi középső és alsó szakaszán további áradás várható. Az elmúlt napokban ugyanis sok csapadék esett, zivatarok és felhőszakadás is előfordult, emiatt pedig több árhullám is kialakult a magyar folyóknál. A Bódva hazai felső szakasza most már folyamatosan apad, Szalonnánál és alatta lassan tovább áradt a vízfolyás.

Ma reggel vízfolyásaink duzzasztásmentes szakaszain, mind a mederteltségek, mind a vízmozgások változatos képet mutattak a szerint, hogy az elmúlt napon kialakult kisebb-nagyobb árhullámok a vízfolyások mely szakaszain tartottak. Közepes, vagy magas mederteltség továbbra is a Sajó, a Bódva és a Tarna vízrendszerében volt jellemző, míg máshol általában alacsony, vagy igen alacsony értékeket mértek. A Tarna csaknem teljes vízrendszerében az apadás dominál

- olvasható a Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Facebook-bejegyzésében, amelyet kedd reggel tettek közzé. A feltöltött fotókon pedig látszik, hogy valójában milyen is a helyzet a Sajó folyónál. 

A beszámoló szerint a Sajó Sajópüspökinél  tetőzött hétfőn reggel 6 órakor, azóta egy métert is meghaladó apadás volt ott megfigyelhető. A Sajó hazai középső és alsó szakaszán további áradás várható, Sajószentpéternél kedd délután 350 centiméteres tetőzés is lehet. Szerdán érintett a folyó, ugyanis Felsőzsolcánál az I. fokú készültségi szintet mérsékelten meghaladó tetőzésre lehet számítani. Mindez 300 centiméteres tetőzést jelent. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás