promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Maszkos férfiak támadtak rá a postásra, a rendőrök is meglepődtek az akciófilmbe illő jeleneten
Borítókép:  police.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két férfi rabolt ki egy postást, ami ezután következett azon a rendőrség is elcsodálkozott. 

Két maszkot viselő férfi támadta meg december 6-án a délelőtti órákban Bátonyterenye külterületén, egy forgalom elől elzárt területen a szokásos útvonalán közlekedő postai kézbesítőt. Az elkövetők bántalmazták a postás, amelynek következtében a nő a földre esett és ekkor a védekezésre képtelen állapotát kihasználva a kézbesítő táskát – a benne lévő nagy összegű készpénzzel és a személyes irataival, bankkártyájával együtt – erőszakkal elvették - számolt be róla a police.hu.

Az eset akár egy akciófilmben is megállta volna a helyét, a rablás után a két maszkos rabló egy hatósági jelzéssel nem rendelkező személygépkocsival elmenekült. 

A rendőrök azonban hamar elkezdtek nyomozni és egyből egy helybeli 26 éves férfira terelődött a gyanú, a helyszínen történő jelenléte és mozgása miatt. Őt a lakásán elfogták és az ott megtartott kutatás során többek között egy símaszk is előkerült. Ám ekkor következett be egy hatalmas csavar: újabb elkövetőkkel kapcsolatban merültek fel személyi és tárgyi bizonyítékok, így a 26 éves férfivel szemben foganatosított kényszerintézkedést megszüntették.

A rendőrségnek időre volt szüksége, hogy az elkövetőket elfogják, de végül sikerrel jártak. Átnézték a térfigyelő kamerákat, az elemző-értékelő munka mellett a jogszabályok által biztosított lehetőségek széles spektrumát kihasználva mindent megtettek annak érdekében, hogy az elkövetőket minél hamarabb beazonosítsák és elfogják. Végül a nyomozók megtalálták Budapest egyik nyilvános pakolójában az elkövetéshez használt, hatósági jelzés nélküli személygépkocsit.

Kiderült, hogy a bűncselekményt  egy 44 éves és egy 27 éves bátonyterenyei férfi követte el. De ennél sokkal összetettebb volt a dolog, ugyanis a rablás végrehajtásában egy 32 éves helybeli asszony is részt vett, aki a kézbesítő mozgási útvonalával kapcsolatban szolgáltatott adatokat. Egy 21 éves nő is segített nekik, ő pedig a két férfi menekülésében nyújtott segítséget.

5-15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás