promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális titkot árult el egy exbetörő – így úszhatod meg, hogy áldozat legyél
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Ezeken a helyeken keresik a pénzed. 

Te hol tartod a készpénzt az otthonodban? Egyáltalán, tartasz otthon készpénzt? A nagyobb összegeket a többség bankban tartja, de általában azért mindig akad minimális dugipénz egy-egy háztartásban. Az idősebbekre ez pedig kiemelten igaz lehet, ráadsául ők nagyon el sem dugják azt, maximum beteszik a szekrénybe. 

Egy exbetörő elmesélte, hogy mik azok a kedvelt helyek, ahol első körben mindig keresik a pénzt, ha rabolni akarnak valakitől. De itt további helyeket is említenek. 

Meglepő és nem meglepő helyeket is említett, így ha nem akarsz rablás áldozata lenni, és túl akarsz járni a betörők eszén, akkor most nagyon figyelj!

Fehérneműs fiók

Szinte egyértelmű rejtekhely, hiszen ki turkálna a fehérneműink közt,igaz? Hát rosszul gondoljuk, ha azt hisszük oda nem néznek be a rablók. A bugyik, zoknik közt szinte elsőnek keresik a pénzt.

Ágyneműtartó

Elég sok filmben látni, hogy a dugipénz a párna alatt, matrac alatt, vagy éppen az ágyneműtartóban van. Ezt a szokást pedig sok háztartásban átvették itthon is, az ágy az egyi legkedveltebb rejtekhely, így a rablók számára sem ismeretlen. 

Hűtő

Akármilyen meglepően hangzik, sokan a hűtőben, fagyasztóban tartják a pénzüket, pont azért, mert ott szerintük senki nem keresné. Talán pont az ötlet abszurditása miatt, de a rablók a hűtődbe is benéznek. 

Könyvek

Az egyik klasszikus rejtekhely. Ma már egyre kevesebb ember olvas, de legalább egy darab könyv azért (talán) mindenkinek megtalálható az otthonában. A papaírpénzt könnyű beletenni, így ez is kézenfekvő helynek tűnhet, de pont ezért a betörők is ismerik ezt a trükköt. 

Persely

A malacperselyedbe pedig azért ne tárold a nagy értékű dugipénzed, mert amilyen természetes ez a hely a pénzednek, túl egyértelmű lenne a betörőnek egy perselyben keresnie a vagyonunkat, pedig hidd el, ők pontosan tudják, hogy te épp ezért ide fogod tenni a pénzt. Ne tedd. 

Összességben tehát talán arra lehet következtetni, hogy próbáljuk meg szokatlan helyre dugni a pénzt, de az ne legyen közhelyes és ne legyen könnyen átkutatható sem. Így, ha sok idő egy betörőnek a pénz felkutatása, nagyobb eséllyel adja fel és menekül el a házból, mielőtt ráhívnák a rendőrt. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás