promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rendőrség tehetetlen, a vármegyeszékhely boltjait tolvajbanda fosztogatja, elkeseredett biztonsági őr számolt be a módszereikről
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vérlázító állapotok a megyeszékhelyen.

Kellemetlen jelenetek borzolják mostanában a Szolnokon élők idegeit. A vérlázító események színhelye az egyik helyi Lidl és Aldi áruház: egy az üzletlánc (vagy külsős biztonsági szolgálat) alkalmazásában álló biztonsági ember szerint felháborító állapotok uralkodnak az üzletekben, rengeteg lopás történik.

A városban nemrég nyílt meg az új Aldi áruház a belvárosban, a Domus bútoráruház helyén, de már is rengeteg a probléma., a biztonsági őr szerint még a szomszéd településekről (Jászberény például) is járnak át családok lopni.

Semmivel sem jobb a helyzet a Széchenyi lakótelepen lévő üzletben sem, ott elsősorban a környező utcákban élők járnak fizetés nélkül "vásárolni". Az áldatlan állapotokhoz nagyban hozzájárul, hogy az üzletekben nem állandó a biztonsági szolgálat jelenléte: az Aldiban havonta 240 óra, míg a Lidlben hetente 3 nap amikor van biztonsági ember. Ezt a mintát a tolvajok is kifigyelték, akik sokszor az üzlethez közeli utcasarkon várják meg, míg a biztonsági őrök munkaideje letelik, ez után mennek be az áruházba.

A tolvajok abszolút szervezetten, profi módon dolgoznak: kapucnit húznak a fejükre, hogy a biztonsági kamera ne legyen képes az azonosításukra., távozásra pedig természetesen nem a kasszáknál lévő kijáratot, hanem a vészkijáratot használják - azt ugyanis kötelező jelleggel nyitva kell tartani, lévén hogy bármikor történhet baj, ez munkabiztonsági kötelesség.

Ha a biztonsági őr esetleg mégis jelen van, mire megkapja a riasztást, a tolvajok már rég messzire járnak az üzlettől, lehetetlen őket elkapni, ráadásul a helyi rendőrség is komoly létszámhiánnyal küzd, nagyon sok idő (sokszor több mint fél órát is várni kell), mire kiérnek a helyszínre, és a legtöbb esetben nem is indítanak eljárást, az azonosítás lehetetlensége miatt.

Nemrégiben például egy 240.000 forint értékű árulval megpakolt gurulós kocsival távoztak a tolvajok a vészkijáraton - reméljük, a helyi bűnmegelőzési szervek minél hamarabb orvosolni tudják a problémát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás