promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a slágerterméket már egyáltalán nem vásárolják a magyarok karácsonyra, minden okuk meg is van rá
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, melyek a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok az idén.

A közelgő ünnepek miatt nyilvánvalóan sokaknál már megvan a terv, hogy milyen finomságok kerülnek a karácsonyi asztalra, többen pedig már az ajándékokat is megvették a fa alá. Most pedig ki is derült, melyek voltak a legnépszerűbb ajándékok a magyarok körében idén.

A Vatera friss felméréséből derült ki ,hogy a gyerekeknek a legtöbben játékautókat és építőjátékokat vásárolnak, de népszerűek még a társasjátékok és a diavetítők is.

Talán az emberek a kicsit olcsóbb termékeket keresik. Ez azt is jelenti, hogy sok esetben a használt felé fordulnak, más felől meg a használt termékek közül is jobban megnézik, hogy mi az, ami egy kicsit olcsóbb, mint korábban

- mondta most Szanitter Károly, a Vatera vezetője ennek kapcsán az ATV Híradónak.

Az egyik elektronikai áruház igazgatója pedig elmondta, hogy egyelőre forgalomcsökkenést tapasztal a tavalyi év azonos időszakához képest. Azonban, mint mondta, az ünnepek közeledtével jellemzően erőteljesen megugrik a vásárlók száma. Iván László, a Media Markt áruházigazgatója elmondta, hogy a már megszokott slágertermékek most is keresettek. Kiemelte például a mobiltelefonokat, a tableteket, a szájápolási termékeket, szépségápolási termékeket, bluetooth eszközöket, a fej- és fülhallgatókat, valamint a bluetooth hangszórókat.

Szintén hasonlóról számolt be az ATV-nek az olcsóbbat.hu üzletágvezetője, Dévavári Dezső is.

Mobiltelefonok, okosórák, tv-k, tabletek, melyeket legfeljebb a tavalyihoz hasonló áron, de átlagosan 5-7%kal olcsóbban lehet megvásárolni ugyanazon készülék esetén a tavalyi árakhoz képest

- nyilatkozta a vezető.

Ezzel szemben azonban csökkenő kereslet figyelhető meg azonban a háztartási gépek piacán, különösen a nagyobb elektromos fogyasztók esetén, hűtőgép, mosógép például. A szakértő hozzátette: a webáruházak a tavalyihoz képest valamelyest visszaeső forgalomra számítanak.

Az ATV Híradó riportja teljes egészében az alábbi videóban meg is tekinthető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás