promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a magyar 15 ezer forintos, igazi kuriózum, de nem mindenki találkozhat vele
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Különleges pénzt bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank, de nagyon sietnie kell annak, aki még idén lecsapna rá.

Az utóbbi években egyre nagyobb hagyománya van Magyarországon is a különböző érmék gyűjtésének, legyen az egy különleges emlékérme, mint amilyen nemrég a Csokonai Vitéz Mihány születésének 250. évfordulójára gyártott emlékérmék voltak, amikhez leginkább csak az érmeboltokban lehet hozzájutni, vagy a forgalomba kerülő különleges aprópénzek.

Biztos sokan próbálták már kirakni a FORINT szócskát az 5 forintosokból, mint ahogy sokan vadásztak az Országos Mentőszolgálat 75. évfordulójára nyomott 50 forintosokra is - volt olyan is, aki Jófogáson ötszörös áron árulta a különleges pénzérmét.

Idén a 100 illetve a 200 forintosokból is találkozhattunk nagy ritkán különleges fémpénzekkel, előbbit a Magyar honvédség 175. évfordulójára verték, utóbbit pedig Petőfi születésének 200. évfordulójára (bicentenáriumára).

A Magyar Nemzeti Bank az év végén egy újabb színesfém emlékéremmel rukkolt elő, méghozzá nem is akármilyennel. December 12-én már elérhető volt a webshopban és a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában az új emlékérem, ami a Kúria fennállásának 300. évfordulója alkalmából készült. Nem is egy, hanem rögtön két emlékérem közül is válaszhatunk,

a 15000 forint névértékű ezüstből, a 3000 forint névértékű színesfémből készült.

Aki azonban le akar csapni rá, az jól teszi, ha siet vele, nem azért, mert olyan gyorsan elkapkodják (bár ez sem zárható ki), hanem mert az érmebolt december 22-én 16 órakor bezár, és legközelebb csak január 8-án nyitnak ki. Kiszállításra pedig már nincs is lehetőség, arról lecsúsztak az érdeklődők. Ha valaki mégis leadja most a rendelését, az is leghamarabb jövő év második napján érkezhet meg.

Ha érdekel, hogy hogyan készül el ezek a különleges érméknek a grafikája, nézd végig ezt a videót, ami a magyar film 120. évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérméről készült. Ez rövid betekintést enged a Kereszthury Gábor éremművész munkájába:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás