promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a Yettel díjmentes meglepetése az ügyfeleknek, ennek mindenki örülni fog az ünnepek előtt
Borítókép:  Portfolio
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Yettel hatalmas ajándékot adott az ügyfeleknek.

A Yettel lakossági ügyfelei mind ez idáig irigykedve nézhették, hogy az üzleti ügyfelek számára díjmentesen elérhető az úgynevezett VoWifi szolgáltatás. Könnyen lehet, hogy nem is hallottál még erről a szolgáltatásról, de a problémáról, amit kiküszöböl, az biztos nem ismeretlen előtted.

Bár Magyarország mobilhálózatai világviszonylatban is az élvonalba tartoznak, sajnos a technológia, a mobil rádiójelek terjedési sajátosságai miatt előfordul, hogy vastag falú épületek belsejébe, fémszerkezetes épületek mélyére vagy földszint alatt fekvő helyiségekbe gyengébben, vagy egyáltalán nem jut el a bázisállomásról adott mobil-rádiójel.

Ebben segít a Yettel most elérhetővé tett, díjmentesen igénybe vehető szolgáltatása, a VoWiFi, ami a beltéri mobilkapcsolat első lépéseként a helyi WiFi-hálózatra csatlakozik, és innen kapcsolódik a szolgáltató mobilhálózatára, ezzel jelentősen növelve a mély beltéri hálózati lefedettséget.

Ezt a szolgáltatást márciusi indulása óta első körben az üzleti előfizetői vehették igénybe, ám mostantól a lakossági előfizetők számára is elérhetővé vált.

Mit kell tenni ahhoz, hogy használhassuk?

Igazából csak egy díjmentes SMS-t kell küldenie az ügyfélnek a 1744-es telefonszámra, ebbe azt kell beleírni, hogy "VOWIFI"; ezzel a lépéssel a hálózati oldalon aktiválhatjuk a szolgáltatást. Második lépésként a VoWiFi-képes mobilon egy gyors menü-beállítás után aktiválható a szolgáltatás. Ezt követően a készülék gyenge, vagy hiányzó mobilhálózati jel esetén automatikusan a csatlakoztatott WiFi-kapcsolaton keresztül kezdeményezi és fogadja a bejövő hívásokat, illetve kezeli az SMS-forgalmat.

Hozzá kell tenni, hogy jelen pillanatban még nem minden készüléken érhető el a VoWifi-szolgáltatás. A Yettel hálózatán most még csak a Samsung 2022 utolsó negyedéve után kiadott, valamint az Apple iOS17 operációs rendszerét futtató készülékek támogatják a szolgáltatást, de hamarosan az újabb Xiaomi, Nokia, Huawei és Honor készülékeken is elérhetővé válik.

Az alábbi videóban meg is nézhetitek, hogyan kell bekapcsolni a VoWifi-szolgáltatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás