promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Telekomos vagy? Neked is azonnal bekapcsolhatták ezt a szolgáltatást, és észre se vetted
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Telekom rengeteg ügyfelénél automatikusan bekapcsolta ezt a szolgáltatást.

Akik a Google Chrome böngészőt használják, találkozhattak már azzal a jelenséggel, hogy szándékosan nem tölt be egy oldalt, csupán egy figyelmeztetés jelenik meg, miszerint az adott webhely vagy vírust terjeszt vagy valamilyen csalást végeznek rajta. Ez a Chrome-nak az úgynevezett netvédelmi programja, és hasonló indult el most a Telekomnál is.

Azonban van egy fontos különbség a két biztonsági megoldás között: míg a Chrome-nál csak akkor kapunk védőhálót, amikor magát a böngészőt használjuk, addig a Telekom Netvédelem a teljes internetforgalmat figyeli és szűri. Ez azért jó, mert így az otthoni wifi-hálózatokra csatlakozó összes eszközt tudja figyelni, és nem csak a böngészők, de más alkalmazások tevékenységére is kiterjed a védelem.

Persze vannak azok a hamis elektronikus levelek, amiken keresztül a csalók megpróbálják behúzni a csőbe a gyanútlan embereket: korábban a Promotions-nál is írtunk arról, hogy különböző futárcégek neveit és arculatát felhasználva a csalók emailt küldenek az embereknek, de olyanra is volt már példa, hogy az egyik szolgáltató nevében küldtek levelet, hogy egy bizonyos linkre kattintva fizessék be a havi díjukat.

„Ezekre a veszélyekre megoldást nyújthatnának a különböző vírusirtó és blokkoló programok, de ezek telepítéséhez, frissítésére nincs mindig idő és lehetőség. A felhasználók ráadásul gyakran nem veszik elég komolyan a rájuk leselkedő veszélyeket, csak akkor, ha már késő, így nem használnak semmilyen szoftvert”

- idézi a hvg.hu Német Levente Zsoltot, a Magyar Telekom CPE-szakértőjét.

A Telekom azoknál az ügyfeleknél automatikusan bekapcsolta a Netvédelmet, akiknek gigabites internetcsomagra van előfizetésük. Az ő biztonsági szolgáltatásuk azt ugyan nem tudja kiszűrni, hogy egy emailt vagy SMS-t csaló küldte-e, de amikor megpróbálunk rákattintani a bennük található linkre, akkor blokkolja a csaló weboldal betöltését - magyarán megakadályozza, hogy bármilyen formában hozzáférjenek az adatainkhoz.

A Netvédelem akkor is működésbe lép, ha mondjuk egy kártékony mobilos alkalmazás kémprogramot akar tölteni a készülékünkre.

A szolgáltatás az úgynevezett domaineket - vagyis internetes címeket - vizsgálja, és csak azokkal engedi a további kommunikációt, amiket biztonságosnak ítél meg; ezzel védelmet nyújt az adathalász és a rosszindulatú oldalak fenyegetéseivel szemben.

(forrás: hvg.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás