promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy változást jelentettek be a tömegközlekedési menetrendekről: pár nap múlva minden megváltozik
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Országszerte számos módosítást vezet be menetrendjén a Volánbusz december 10-től.

Bejelentést tett a Volán, méghozzá azért, mert megváltozik napokon belül a menetrendjük. A változással a közleményük szerint a munkába és iskolába járás, valamint a vasúti átszállás lehetőségei is bővülnek. A nagyobb hétvégi forgalom miatt több vonalon új járatokat indít a társaság.

A Dunántúlon egészen pontosan Veszprém és Győr között a hétvégén új buszpár közlekedik. Vasárnap délutánonként Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról indulnak új járatok a főváros felé. A Pécs-Baja-Szeged útvonalon a tanév végéig hétvégenként több járat indul, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs és Baja között több busz közlekedik.

A változás a fővárosból induló buszokra is hatással lesz. A Budapest-Ercsi-Adony-Dunaújváros között közlekedő buszok menetrendje megváltozik, ugyanis a Szeged és Hódmezővásárhely között már vasútvillamos is jár, ezért a délelőtti és délutáni időszakokban csökken az autóbuszforgalom, négy járatpár megszűnik.

 

A MÁV új vasúti menetrendje szintén december 10-től érvényes, a társaság vasárnaptól a jobb csatlakozások érdekében országszerte több szakaszon módosítja a vonatpótló autóbuszok menetrendje. Számos helyettesítő járat megszűnik, de indítanak újakat is, több helyen pedig új útvonalat vagy megállót jelölnek ki a buszoknak.

A változás a következő vonalakat érinti: 38-as számú Nagyatád-Somogyszob a 47-es számú Dombóvár-Komló, a 78-as számú Balassagyarmat-Ipolytarnóc, a 89-es számú Miskolc-Tiszaújváros, a 98-as számú Abaújszántó-Hidasnémeti, a 103-as számú Karcag-Tiszafüred, a 114-es számú Mátészalka-Csenger, a 121-es számú Mezőhegyes-Újszeged, a 125-ös számú Mezőhegyes-Battonya, valamint a 146-os számú Lakitelek-Kunszentmárton. 

Forrás: MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás